Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Längre vila för Nimbus C.D.

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Nimbus C.D. efter segern i Jubileumspokalen. Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

För drygt tre veckor sedan kvalade Nimbus C.D. för sin nya tränare Peter Untersteiner. Efter det har den trefaldiga miljonären haft bekymmer och nu väntar längre vila på nordligare breddgrader.

Publicerad:

Nimbus C.D. återkom till Sverige från Frankrike utan att ha gjort en enda start nere på kontinenten. Efter ett par månaders hos sin nya tränare Peter Untersteiner såg sjuåringen fin ut i ett kvallopp på sin nya hemmabana, Halmstad, på 1.15,0/2140 meter måndagen den 28 augusti. Många trodde nog på start kort efter det, men Nimbus C.D. drabbades av bakslag.
– Allt står inte riktigt rätt till med hans ben, men vi har inte hittat exakt vad det är som är fel. Vi ska göra en noggrann utredning nästa vecka, sade Peter Untersteiner till Travronden för en vecka sedan.

Hästen har nu tittats igenom av veterinären Catarina Fischerström och han kommer också att befinna sig hos Bergsåkers Kenth Åkerlund under viloperioden.
– Tanken är att han ska få vila och få lite semester. Hästen har gåtts igenom, men det är inga allvarliga saker utan han behöver bara få vila och gå i hage och koppla av. Han kommer att bli här mellan tre veckor och någon månad, säger Kenth Åkerlund och fortsätter.

– Det är en riktigt häftig häst som springer och kvastar när man släpper ut honom i hagen. Catarina Fischerström är en högt rankad veterinär. Operationer och genomgångar av hästar är hon grym på, säger Kenth Åkerlund.

På 39 starter har Nimbus C.D. tagit 13 segrar och sprungit in 3.125.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.