Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Långresa i angeläget ärende

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Magnesia gör en intressant årsdebut. Foto: Mia Törnberg/Travronden

Jörgen Westholm skickar ner två hästar till Kalmar, en resa på 44 mil enkel väg. Vi fick tag i kvällens kusk Oskar J Andersson och han lämnade intressant information angående dem.

Publicerad:

First Love Boko (V64-2) gjorde debut för Team Westholm senast, men galopperade direkt från start och tappade mycket mark. Hon kördes i fatt fältet och satt sedan fast i mål med krafter sparade. Två starter över kort disans har gett två tredjeplatser och utgångsläget är spännande. 
- First Love Boko var Jörgen nöjd med senast efter galoppen och allt känns bra med henne efteråt. Rimligtvis bör hon vara ytterligare lite vassare med loppet i kroppen och då ska hon duga en bit. Jag ska prova henne bakom startbilen innan tävlingarna och känslan är att hon ska kunna öppna bra. Skulle vi lyckas hålla ledningen vill jag köra där, säger Oskar J Andersson. 

Blir det några ändringar till kvällens uppgift?
- Ja, tanken är att jag ska testa henne i jänkarvagn i värmningen och faller det väl ut blir det så även i loppet. Hon ska helt klart tas på allvar ikväll.  

Stallet har även Magnesia (V64-6) till start som gör årsdebut. Stoet kvalade bland annat in till en E3-final och en Breeders Crown-final under fjolåret. Hon har med andra ord hårdheten som krävs för seger.
- Magnesia har tränat bra under vinter och har som snabbast gått 1.15 i 1600 meter inför den här starten. Jag gillar hästen skarpt, men det blir tufft att vinna direkt i årsdebuten med tanke på att vi har fått ett vingelläge mot bra hästar. Värt att poängtera är dock att vi kör med optimal balans direkt, barfota runt om och med jänkarvagn. Skulle det klaffa maximalt är hon en outsider. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.