Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lannem Silje har blivit mamma

Foto: Maria Holmén/Travronden
Lannem Silje tillsammans med Ola Skrugstad. Foto: Maria Holmén/Travronden

Ett av de absolut bästa kallbloden genom tiderna, Lannem Silje, har blivit mamma.
Det skriver Trav og Galoppnytt under tisdagsmorgonen.

Publicerad:

Lannem Silje råkade ut för en skada i slutet av 2015. Under 2016 valde Ola Skrugstad att ta sitt stjärnsto till avel, sedan skadan inte gett med sig. Dotterud Teddy blev Lannem Siljes första partner i aveln och nu har fölet kommit till världen. Det hela skedde tidigt under tisdagen.
– Det var bara två dagar kvar tills dess den dag då det gått elva månader efter inseminering. Då jag fodrade tidigt under morgonen låg hon ner, men reste sig och började äta hö. Då jag kom ut till stallet för att släppa ut henne i hagen blev jag mött av ett föl då jag öppnade boxdörren, berättar Skrugstad till tgn.no.
Han berättar vidare att allting är väl med fölet, som kommer att döpas till Lannem Stina.
– Lannem Silje är lugn och verkar stolt över sin dotter.
Vad som sker vidare för Lannem Silje, har Ola Skrugstad inte bestämt än.
– Två veckor innan påsk var vi på hästkliniken i Melhus och kollade upp gaffelbandsskadan. Då såg det fint ut, inga svarta fläckar på ultraljudet. Jag har lust att vänta till augusti/september och därefter börja så smått igen. Det är planen så långt, men vi får se, avslutar Skrugstad.
Lannem Silje vann 44 lopp på 48 starter och tjänade 6.737.156 kronor på de tre säsonger som hon tävlade. Hon ståtar med rekordet 1.18,8a/1.609 meter, satt under Elitkampen på Solvalla 2015.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.