Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lannem Silje i Norskt Mästerskap

Foto: ROGER SVALSRÖD/KANAL75
Foto: ROGER SVALSRÖD/KANAL75

Sörlandet hade en av sina större tävlingsdagar för året under lördagskvällen där bland annat Norskt Mästerskap för ston avgjordes. Som så många gånger förr var det Lannem Silje som fick beträda vinnarcirkeln.

Publicerad:
Från spår tolv blev det offensivt upplägg och redan i första sväng satt Ola Skrubbestads fantastiske häst i ledningen. Värsta motståndaren, Ulsrud Tea hittade ryggen på Lannem Silje, men var aldrig nära att hota.
 
Tor Wollebäk drog undan och försvann ifrån sina konkurrenter till slut. Hon var ensam på målfotot efter att ha travat de 2.140 meterna efter 1.22,9. 
 
För segern i NM fick kretsen kring hästen 250.000 norska kronor.
 
Tvåa i mål slutade Ulsrud Tea och trea blev Lome Oda.
 
Efter loppet var det glada miner från kusk Tor Wollebäk.
- Jag är väldigt tacksam över att jag får köra Lannem Silje. Hon blev väldigt hetsig då jag tog i henne efter första sväng, men som tur var lugnade hon ner sig efter en bit och vann till slut på enkelt sätt, sade han i vinnarcirkeln.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.