Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lannem Silje på väg tillbaka?

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

Toppstoet Lannem Siljes karriär har kantats av mycket skador. Nu tränas hon igen av sin tränare Ola Skrugstad.

Publicerad:

Det norska kallblodet Lannem Silje har charmat många under tävlingskarriären, men flertalet skador har hindrats hennes framfart. Nu tränas hästen igen. Det berättar den norska tidningen vigga.no.
– Skadan är bra nu och jag tror att om hon tränas regelbundet nu så kommer den att hålla längre. Hon är fin att köra nu, jag får passa henne så att hon inte drar iväg i för högt tempo, säger han.

Lannem Silje fick föl under våren. Ett föl som fått namnet Stina och hon följer med vid sidan av på träningsrundorna. För Lannem Silje väntas en månads mängdträning framöver.
– Jag kallar det arbetsträning eftersom det är oerhört tryck på vagnarna och tungt för hästen att dra. Jag vill inte att hon springer för fort utan att hon bygger upp muskulaturen igen.

Planen är att Lannem Silje ska börja gå intervallträning i oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.