Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lärling dömd till fängelse

Foto: Montage: Patrik Nord
Foto: Montage: Patrik Nord

En travlärling har dömts till ett års fängelse för grovt olaga hot efter att ha hotat sin sambo med gevär.

Publicerad:

Det var i januari i år som den dömde lärlingen med hjälp av ett gevär hotat att skjuta både sig själv och sin sambo i hemmet, något som Sulkysport var först med att berätta. Det ska ha skett i deras sons närvaro. Enligt händelseförloppet i domen ska lärlingen också ha gjort sönder en dator, en tv och en mobiltelefon.

I domen står bland annat:

”Det är genom NN egna uppgifter som vinner stöd av övrig utredning styrkt att NN gjort sig skyldig till skadegörelse enligt vad åklagaren gjort gällande. NN har vidare i stort sett vidgått det händelseförlopp som målsäganden omförmält utom så att han bestämt förnekat att han angett att han skulle skjuta målsäganden. Målsäganden har emellertid tydligt angett att så varit fallet och tingsrätten finner omständigheterna sådana att det redan genom målsägandens berättelse är klarlagt att NN uttalat sig så. Åtalet är således i sin helhet styrkt. Den gärning NN gjort sig skyldig till är av allvarlig beskaffenhet under hänsynstagande till att han hanterat ett livsfarligt vapen i målsägandens hem och under närvaro av målsägandens späda barn. Gärningen skall därför bedömas på sätt åklagaren gjort gällande. Gärningen är inom brottstypen grovt olaga hot av allvarlig beskaffenhet enär händelserna varit utdragna i tiden. Tingsrätten finner således att gärningarnas straffvärde ej understiger ett fängelsestraff om ett år. ”

Utöver ett års fängelse döms lärlingen också till att betala ett skadestånd på 29 440 kronor till sambon. Domen kan överklagas fram till 29 mars. 

Travronden har sökt den dömdes försvarare. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.