Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lars I Nilsson: "Det är dags att börja dra lite växlar"

Foto: MIA TÖRNBERG/RONDEN
Pajas Face. Foto: MIA TÖRNBERG/RONDEN

Det låter som det kommer bli en bra bana i kväll på Jägersro och tränaren är inne på att rycka skorna.

Publicerad:

Pajas Face (V64-1) fick dödens senast mot jämngoda hästar och det blev lite för tufft. Han möter väl ungefär samma motstånd igen, det är några som har bättre form än honom. Hästen har fått några tuffa lopp och vi måste bygga upp moralen på honom igen. Därför är tanken att ge honom ett snällt lopp på innerspår i dag och köra för ett tredje-fjärdepris. Jag tror att det kommer gå att köra barfota i dag och i så fall blir det barfota bak. Vi får se om vi även ändrar huvudlag, han gick med helstängt huvudlag med hål i senast. Jag har dock inte hunnit fundera så mycket och måste avvakta till senare innan jag bestämmer, säger Lars I Nilsson.

Elit Blou (V64-4) får smyga med och hoppas på hyfsade pengar. Hästen ska inte göra så mycket själv utan vill gå i ryggar och speeda till slut. Vi kör barfota fram i dag.

Walk Out (V64-4) är faktiskt inte en så pjåkig häst. Hon vill få det serverat, men kan spurta rätt bra när det stämmer. Vi hoppas väl främst på en hygglig slant. Inga ändringar är planerade.

Kiss Forever H.C (V64-5) var lite loj senast. Han har varit så någon gång tidigare när han sprungit en bit bak i fältet. Nu har jag provat att rycka tussarna här hemma och det gav lagom effekt, han blev inte vettskrämd, men ökade farten. Han har fått en del pengar på sig senaste tiden och det är dags att börja dra lite växlar. Hästen har öppnat hyggligt någon gång och är gynnad av att springa i ledningen. Kommer vi dit i dag så ser jag gärna att han körs där, även om Christoffer bestämmer taktiken. Helst vill jag köra barfota bak, men det är inte helt bestämt. Inga ändringar i övrigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.