Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lätt för Bellissima France

Foto: Pierre Costabadie/Scoopdyga
Bellissima France och Matthieu Abrivard vann Prix de Cornulier. Foto: Pierre Costabadie/Scoopdyga

Det blev en säker seger för Bellissima France när Prix de Cornulier avgjordes under söndagen. Matthieu Abrivard gav hästen en fin ryggresa och hästen kunde plocka ned Tornade du Digeon över upploppet.

Publicerad:

Det blev ett rafflande upplopp när montéloppet, tillika Grupp I-loppet, Prix de Cornulier (€700.000) avgjordes under söndagen. Segern gick till sist till Matthieu Abrivard med sin egentränade Bellissima France (e. Blue Dream–Quanta Rosa Sun), fransmannen gav sin häst en fin resa i rygg och när loppet skulle till att avgöras kunde det sexåriga stoet enkelt plocka ned ledaren Tornade du Digeon.

– Det här är ett stort ögonblick för mig och jag vill tacka många människor för detta. Min häst stod för en underbar avslutning, säger Matthieu Abrivard till paris-turf.com.

Eric Raffin försökte sig på en kupp med Jean Michel Bazire-tränade Tornade du Digeon. I sista sväng försökte ekipaget att rycka undan och det såg också länge ut som att det kunde hålla hela vägen. Segraren Bellissima France avslutade dock fort över upploppet och Tornade du Digeon hade ingen möjlighet att svara.

En av förhandsfavoriterna, Bilibili, fanns också med i den främre träffen. Den sexårige Niky-sonen avslutade piggt för Alexandre Abrivard, men de var för sent ute och slutade trea i mål.

Tiego d'Etang fanns med i femte utvändigt, men galopperade drygt 1000 meter från mål och diskvalificerades. Med i dennes rygg under stora delar av loppet satt Bird Parker och Antony Barrier. Ekipaget gick en rejäl repa i sista sväng, men orken tröt in på upploppet och de slutade till sist femma i mål.

Segraren Bellissima France kom i mål på 1.13,0/2.700 meter och tjänade 315.000 euro.

Tidigare under söndagen kördes Grupp III-loppet Prix Bellino II (€95.000) där Delio du Pommereux (e. Niky–Nourie du Pommereux) visade sig starkast efter att Franck Nivard gett hästen ett fint smyglopp i tredje invändigt. Matthieu Abrivard styrde tidigt till ledningen med Detroit Castelles och denne öppnade första 1100 efter 1.11,8. In på upploppet var det tre hästar som ryckte undan. Förutom ledande Detroit Castelles blandade sig också Darling de Reux och (från rygg på ledaren) och Delio du Pommereux i det hela. Segern gick slutligen till den sistanämnde efter en vann avslutning och fyraåringen nådde mållinjen på 1.12,9a/2.100 meter. Förstapriset uppgick till 42.750 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.