Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lätt för Christoffer

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Christoffer Eriksson blev för första gången kuskchampion på Jägersro. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

Det var i princip redan klart före gårdagens årsfinal. Men nu kan Christoffer Eriksson titulera sig som kuskchampion på hemmabanan Jägersro för första gången.

Publicerad:

Det krävdes att Johnny Takter vann sex vinster fler än Christoffer under tisdagen för att gå förbi i sammandraget. Givetvis en omöjlig uppgift. Christoffer lämnade banan löpren medan Johnny Takter vann ett lopp med Lars I Nilssons Cashback Pellini. Det innebar att Christoffer tog hem championtiteln med 49 segrar mot Johnnys 45. Trea slutade Peter Untersteiner med 44 vinster. Detta efter en dubbelseger i går med M.T.Lucic och Mellby Ciceron.
- Att bli champion på Jägersro är riktigt stort. Det är bara att titta på vilka namn som vunnit de senaste åren. Det här kändes lika bra som vinsten i Paris på Juldagen med Treasure Kronos, sade Christoffer Eriksson, som ska hyllas ordentligt under V75-tävlingarna den 14 januari.

Peter Untersteiner blev överlägsen tränarchampion på Jägersro med sina 46 segrar mot tvåan Tomas Malmqvists 30. Under årsfinalen var dock Conrad Lugauer framgångsrikast med en tränartrippel.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.