Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lätt seger för fransk stjärna

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Ifjol slutade Voltigeur de Myrt tvåa i Prix d'Amérique och siktar på revansch om en månad. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Flera av de franska stjärnorna väljer att ladda upp utomlands. På julafton vann Univers de Pan i belgiska Mons som vi rapporterade igår och på juldagen vann Voltigeur de Myrt i holländska Wolvega.

Publicerad:

Gabriele Gelormini kom iväg bra med Voltigeur de Myrt (e. Opus Viervil) i Grand Prix de Nöel och satt tidigt som tredje häst i loppet. Efter ett varv körde Gelormini till och fick överta ledningen. I sista sväng ryckte den franska stjärnan och efter att avslutat sista kilometern i 1.12-fart blev segern mycket enkel.

Segertiden skrevs till 1.14,6/2.640 meter och den totala prissumman i loppet var inte mer än 9.900 euro, men intrycket på  Voltigeur de Myrt var mycket bra. Det här var första starten på en månad för sexåringen sedan han slutade oplacerad i Prix de Bretagne.

Tvåa slutade Radamante (e. Ganymede), vilket var loppets enda häst som startade på grunddistansen 2.600 meter och tredjeplatsen gick till Secret Boy (e. Allison Hollow).

Se gårdagens lopp nedan:
 

<iframe width="600" height="338" src="https://www.youtube.com/embed/9FfG9sZIweY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.