Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Legolas om samarbetet med Kolgjini

Foto: Lennart Persson/Trottosport.se
Martin Bengtsson, marknadschef på Legolas.bet. Foto: Lennart Persson/Trottosport.se

Legolas.bet närmar sig lansering. Det Maltabaserade spelbolaget är på väg att ingå ett sponsoravtal med en av travets största profiler - Lutfi Kolgjini - och har målbilden klar.
– Vi behöver synas och höras med vårt budskap om att skapa bättre villkor för svensk travsport, säger Legolas.bets marknadschef Martin Bengtsson till Travronden.

Publicerad:

På tisdagen kom nyheten att Legolas.bet ska inleda ett sponsoravtal med Lufti Kolgjini. Detaljerna är inte spikade men Legolas.bet ser fram emot samarbetet.
– Lufti Kolgini vill bara sporten väl och att villkoren ska bli bättre för alla inblandade. Han är en av dem som kämpar för sporten och ett bättre språkrör än honom finns det nästan inte, säger Legolas.bets marknadschef Martin Bengtsson på telefon till Travronden.

Vad är er inställning till sponsorskap kring travet i Sverige?
– Rent övergripande handlar det inte om att vi ska sponsra massa tränare eller aktiva inom sporten. Men vi har ett stort övergripande mål och det är att skapa bättre villkor för svensk travsport, och vi behöver synas och höras med vårt budskap. Vi ska ge 40 procent av vår nettovinst till svensk trav, vilket är superstarkt och det vill vi nå ut med.

Hur kommer sponsringen av Kolgjini att synas?
– Vi har inget behov av att han exempelvis ska tävla i en Legolas-dress eller på något sätt påverka honom för mycket, så vi får se vad vi landar i och hur mycket Legolas kommer synas. Allt är inte skrivet i sten, viktigast för oss är att hitta ett givande samarbete med Ludde då han verkligen brinner för sporten. Ambitionen är att hitta ett samarbete som känns genuint och bra för honom, sedan får vi se vad vi exakt landar i.
– Vi känner verkligen att han delar vår ambition om att förbättra svensk travsport och vi tycker det ska bli jättekul att jobba med honom. Förhoppningsvis kan vi göra saker ihop som kan gagna Svensk Travsport samt alla som spelar på Legolas.bet.

Men kan det inte ses som en provokation mot ST och ATG att ni ingår ett avtal med en av svensk travsports största profiler?
– Nej, verkligen inte. Vi har ingen dold agenda med det här, vi älskar svensk travsport och vill ge bort 40 procent av vår nettovinst till travet. Det är enligt mig ett starkt sätt att visa kärlek både till sporten och ST. Att vi tillsammans med Kolgjini agerar är ett måste under rådande omständigheter.
– Vi vill främst plocka marknadsandelar från alla aktörer som inte ger tillbaka en krona till sporten, sedan såklart är det rätt logiskt att ATG känner viss oro rent affärsmässigt med att riskera att tappa marknadsandelar till oss. Men ST borde jubla med tanke på att sporten får ännu mer pengar med oss på marknaden.

På tal om det, har ni hittat ett sätt att ge pengar till svensk travsport?
– Tyvärr inte ännu. Men pengarna kommer att fonderas tills vi har hittat en lösning på något sätt. Pengarna ska till sporten.

För ni diskussioner med fler kuskar än Lutfi Kolgjini angående sponsoravtal?
– Vi som håller på med Legolas.bet kommer från travet och har kontakter från norr till söder. Det roliga är att innan det här blev känt med Ludde så har flera profilstarka tränare och kuskar hört av sig till oss om att inleda ett samarbete. Fler än jag kan räkna på mina tio fingrar. Det finns inga konkreta diskussioner, men det enorma intresset från aktiva inom sporten stärker oss i tron att vi är på rätt väg.

Till sist, börjar ni närma er lansering?
– Ja, det gör vi, det börjar dra ihop sig. Vi kör tester med produkten och det är inte långt bort nu. Men det är ingen stress och när vi lanserar vår produkt ska den vara gedigen, säger Martin Bengtsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.