Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Legolas samarbete med Kolgjini: "Har varit för tyst"

Foto: Lennart Persson/Trottosport.se
Martin Bengtsson, vd på Legolas Invest. Foto: Lennart Persson/Trottosport.se

Legolas fortsätter att "dopa" potterna – men väntar fortfarande på ett genomslag.
Samarbetet med Lutfi Kolgjini väntas dessutom intensifieras inom kort.
– Lirar man på Leoglas ska man känna av att "Ludde" är närvarande på olika sätt, säger spelbolagets vd Martin Bengtsson.

Publicerad:

I början av juli kryddade spelbolaget sin P76-pott med 250.000 kronor. Något man fortsatt med under sommaren och även spelformen P54 har kryddats med 50.000 kronor. På senare tid har även vinnarspelet förstärkts av spelbolagets pengar. Den här veckan riktar man punktinsatser mot de största spelformerna, onsdagens P54-pool kryddades med en kvarts miljon medan lördagens P76-spel kryddas med en halv miljon – mer pengar än spelformerna någosin omsatt vid ett enskilt tillfälle.

Kommer att hända ännu fler saker

– Det är dags att det börjar hända lite saker nu, vi har slipat på produkten i tre månader. Förra veckan lanserade vi filspel där du som kund enkelt kan ladda upp både från jokersystemet samt pinracer, fler aktörer är även på väg in, och under hösten kommer det att att hända ännu fler saker, säger Martin Bengtsson som fortsätter: 
– Vi måste göra det attraktivt för spelarna och hitta en större variation i hur vi dopar poolerna för att hålla igång grytan så att den kokar. De som kan räkna ser ju att det är ett jäkla bra värde en sådan här vecka med 250.000 extra i P54-poolen i onsdags och 500.000 kronor extra i P76-poolen. Det kan nog bli fina utdelningar.

"Får gå in i en aggressivare period"

Hur stort är tålamodet? Ni ligger - med en kvarts miljon "dopad pool" – på ungefär 200.000 kronor i omsättning på P76.
– Tålamodet är stort. Det är en långsiktig satsning med Legolas. Att bygga upp poolspel och potter tar tid. Samtidigt står vi inför många intressanta beslut runt Legolas. Det är fortsatt en kall hand vi har från ST/ATG. Vår ambition var ju att gå till sporten och vara med och bidra, men det finns ingen mottagare just nu. Så nu får vi gå in i en aggressivare period med vårt produkt erbjudande, sätta spelarna i större fokus, utöka vår produktportfölj och se till att göra bra saker för spelarna. Men förändrar sig inställningen på andra sidan bordet sätter vi oss gärna direkt och pratar om hur vi kan hjälpa till att bidra till travsporten men fram tillsdess är det inte lönt att prata så mycket om pengar till sporten osv, det verkar ju inte som att dom vill ha några.

Väntas hända saker med Kolgjini-samarbetet

Samarbetet med Lutfi Kolgjini var omskrivet i somras, vad händer där?
– Vi har, som sagt, varit lite i väntans tider på att få igång ett samarbete med Svensk Travsport på något sätt och jag har självmant legat lite lågt med "Ludde". Men nu börjar jag tröttna på att vi inte får någon respons över huvud taget och tror att det blir lite förändringar från vår sida i det här.
Hur yttrar sig det i Kolgjini-samarbetet?
– Han är ju en fantastisk ambassadör för Legolas, det måste vi använda oss av på ett bättre sätt. Det har varit för tyst.
Hur ska ni använda honom?
– Aktivera på olika sätt så att det attraherar spelarna. Lirar man på Legolas så ska man känna av att "Ludde" är närvarande på olika sätt.

Fotnot. I dag, fredag, publicerades för första gången en krönika av Lutfi Kolgjini på Legolas.bet.
 

FAKTA

Legolas nettopooler P76

Så mycket har funnits att utdela i Legolas P76-pooler sedan i början av augusti.
9 september: 10.852 kronor
2 september: 332.208 kronor
26 augusti: 301.227 kronor
19 augusti: 367.249 kronor
12 augusti: 379.513 kronor
5 augusti: 425.669 kronor

Vid samtliga speltillfällen – förutom 9 september – har Legolas skjutit till 250.000 kronor i poolen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.