Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Legolas vd: "Inga omsättningsmål"

Foto: Lennart Persson/Trottosport.se
Foto: Lennart Persson/Trottosport.se

Legolas.bet har varit online i en cirka nio timmar.
På sikt väntas mycket hända med sajten som erbjuder helt nya spelformer för kunderna och några omsättningsmål för helgen finns inte.
– Jag är noggrann med att dra ned förväntningar, jag vill ha ett kvitto på att vi får igång sajten och tekniken på rätt sätt, säger bolagets vd Martin Bengtsson.

Publicerad:

Rune Anderssons spelbolag Legolas.bet vred igång kranarna vid lunchtid dagen före Elitloppshelgen. Spelformer som P76 och P54 på svenska travlopp finns nu tillgängliga på det Maltabaserade bolaget, men några konkreta omsättningsmål är inte uttalade inför helgen.
– För oss handlar det om att lansera på ett tryggt och säkert sätt, att allt börjar fungera som det ska. Jag är noggrann med att dra ned förväntningar, jag vill ha ett kvitto på att vi får igång sajten och tekniken på rätt sätt, så jag har inte satt någon omsättningsmässig målsättning, säger bolagets vd Martin Bengtsson.

Vissa uppgifter gör gällande att ni dragits med tekniska problem under uppstarten?
– Nej, det stämmer inte. Tvärtom. Det har gått snabbare än vi beräknat.

"Vi motarbetas"
Ni har sagt att ni ska leverera 40 % av ert spelnetto till travsporten, vad innebär spelnetto för er?
– Ja, vi kommer att leverera 40 % av vårt spelnetto till travsporten, så till exempel på vår spelform P76 har vi ett avdrag på 30 % där vi tar delen till svenska travsporten utan omsvep, så på 100 kronor omsatt på P76 går tolv kronor till travsporten, eller ja – i nuläget fonderar vi pengarna eftersom vi inte tillåts ha avtal med Svensk Travsport.
I veckan har spelbolaget annonserat i dagspress och i fredagens utgåva av Svenska Dagbladet stod det uttryckligen att sajten skulle erbjuda spel till helgens tävlingar – anledningen till marknadsföringsplattformen är att inga andra medier har velat ta in annonser från Legolas, enligt Martin.
– Så fort jag visste att vi var på gång upp ville jag att vi skulle synas. De första medierna jag tog kontakt med var all travmedia men där var dörren stängd. Alla travmedier sitter på exklusivitetsavtal med ATG, det är den världen jag lever i. Nästa steg var att kontakta Aftonbladet och Expressen, men det är samma där, jag får inte köpa annonser där heller. Då fick vi gå vidare och annonserade i andra tidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Man kan ställa sig frågan var fokuset ligger? Det som är konstigt är att Legolas.bet startades av en anledning: att vilja bidra till svensk travsport, därför är det lite konstigt att vi blir motarbetade på det sättet, men SvD och DN med flera blev glada och annonserna såg jättefina ut.

Använder sig av redaktionellt material
På spelsajten dök det även upp en del redaktionellt material av skribenterna Henrik Ingvarsson och Lennart Persson som driver egna travsajten Trottosport.
– Vi måste ha innehåll på vår sajt, därför har jag köpt in sådana tjänster. Det är inte helt enkelt eftersom i princip alla skrivande personer inom travet sitter fast på något sätt och inte kan skriva för Legolas.bet. Så vi är stolta över de vi arbetar med idag, som ser det positiva med Legolas går sin egen väg. Samtidigt är dem väldigt duktiga. Det är viktigt för spelarna med lite innehåll på sajten men jag tror inte att vi kommer att överdriva det, jag gillar att ha det ganska cleant, då det redan finns väldigt mycket bra sportdata på marknaden inom olika mediahus redan, så det är dumt att konkurera med det, men på sikt måste det självklart finnas lite mer spelrelaterade saker, då skulle nog våra spelare bli glada.
Samtidigt skickar Bengtsson en pik till Svensk Travsport som i nuläget inte vill samarbeta med Legolas.bet.
– Eftersom vi ger tillbaka 40 % av vårt spelnetto till sporten, så kanske ST kan låta oss köra streamen och ta del av all sportdata? Just nu får vi inte ens komma i närheten av deras content vilket är otroligt tråkigt och i mina ögon är det bra att vi vill hjälpa till att sälja sporten. Det hade varit kanon för oss att åtminstone få köpa sportdatabasen till exempel och då hade ju ST sålt en produkt och fått in mer pengar till Svensk Travsport vilket vi brinner för.

 

Inga omsättningsmål
Så det finns inga omsättningsmål med P76 i morgon?
– Från och med 1 juli och framåt ska jag börja titta på siffror tänkte jag. Men låt oss hoppas på så mycket som möjligt såklart, för varje krona som spelas hos Legolas får ju travsporten mer tillbaka än hos någon annan spelaktör. Nu handlar det om att komma igång, köra igång maskinen, se till att funkar perfekt och sedan löpande börja skruva till plattformen löpande. Vi har ingen stress, det vi nu lanserat är en version 1.0, det är många saker på väg upp, bara den närmsta månaden kommer det att hända mycket kul. Det du ser idag är fint och så, men det kommer att hända mycket framöver, känns spännande.


Fotnot: Travrondens policy är att enbart sälja annonser till spelbolag med licens i Sverige. Legolas.bet har inte detta.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.