Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lekande lätt för On Track Piraten

Foto: Hanold/ALN
On Track Piraten glider i mål efter sin åttonde raka seger i Gulddivisionen Foto: Hanold/ALN

On Track Piratens fantastiska segerturné runt om i landet på V75 fortsätter. På lördag hade turen kommit till Sundbyholmstravet och Hans R Strömberg lekte hem sin åttonde raka seger i Gulddivisionen, via 14,2a/2640 meter.
- Det är en av världens bästa hästar över full väg, säger en smått lyrisk Johnny Takter.

Publicerad:

Det blev väldigt enkelt till slut men Gulddivisionen bjöd på viss dramatik inledningsvis. Poochai öppnade snabbt till spets och On Track Piraten kom lite på mellanhand i tredjespår, som blev dödens när Narold Vox nådde tät efter 550 meter. Men bara drygt 250 meter senare satt On Track Piraten i tät - och spänningen var över. 

För sedan blev det väldigt lätt. Första 500 gick på snabba 10,2 men efter den öppningen på loppet kunde On Track Piraten dämpa tempot. Första varvet gick på 13,7 och 2000 meter på 15,7.

Med 1400 meter kvar sände Torbjörn Jansson fram till dödens med Udo's Oiler och fick Obi Wan i rygg. Men de och övriga konkurrenter tilldelades statistrollerna när Takter skärpte tempot på sista bortre långsidan och sedan lät On Track Piraten dra undan till en enkel seger, med med oryckt norsk och med tussarna kvar i mål. Udo's Oiler såg ut att kunna hänga med bra som tvåa men galopperade mitt på upploppet. Tvåa blev istället Narold Vox och trea Poochai som båda fullföljde bra på innerspåret. 

Segern var On Track Piratens åttonde raka i Gulddivisionen och Johnny Takter hade bara lovord för Kool du Caux-sonen. 
- Han är bättre än någonsin och det är bara att tacka och ta emot. Han är i en klass för sig i dag, det kommer bli tuffare framöver men det är han redo för, säger Johnny Takter. 

Tränaren Hans R Strömberg kunde bara instämma:
- Han verkar trivas med livet och springer och klipper med öronen i gulddivisionen. Vilken häst alltså, han kan allt utom att prata. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.