Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lennartsson efter krossen: ”En helt ny häst nu”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Per Lennartsson fick chansen bakom Robert Berghs formstarke Explosive Merlot. Det slutade i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Inför slutrundan valde Per Lennartsson att dra i högertömmen och bjuda rygg åt bland annat Reckless i E3000. Trots det kunde kusken njuta av upploppet på hemmaplan. Explosive Merlot (e. Explosive Matter) var bländande och när ledande Triomphe Ferm galopperade på upploppet blev det en säker seger närmast före Reckless och Björn Goop.
Det var inte första gången Lennartsson körde sexåringen, men väl första segern.
– Han har gjort det bra tidigare också i lägre divisioner, men det är en helt ny häst nu. Fräschare, piggare och mer på hugget. I dag skötte han sig själv och trots tredjespår utan rygg sista varvet var han absolut bäst, sade Lennartsson i vinnarcirkeln.

Segern var den tredje raka och den här gången betalade den hela 400 000 kronor. Segertiden blev fina 1.13,2/3160 meter. 

Gocciadoro-sto fortsätter glänsa

Zalie Gar (e. Varenne) bjöd på en ny monsterprestation i klass I-finalen. Stoet fick gå först i tredjespår innan hon till slut hamnade i en upploppsduell med Peter Untersteiner och hans  Randemar R.D. Den blev kortvarig och Zalie Gar kunde avgöra enkelt på 1.11,4a/2140 meter. I sulkyn satt Rene Legati och tränar gör Alessandro Gocciadoro. Hans fyraåriga sto fortsätter att rada upp segrar även i Norden. Det här var den andra på svensk mark.
– Hon är jättefin och hon liknar sin pappa mycket, sade Legati i vinnarcirkeln. 

Finalen av bronsdivisionen blev inte speciellt spännande. Björn Goop skickade Timo Nurmos-tränade favoriten Eelis (e. Enjoy Lavec) till ledningen utan större besvär och efter en kort tryckare av Federico Esposito och Vienvia Font kunde Goop varva på 1.12,6.
Under slutrundan var ingen nära att närma sig när Goop höjde tempot på den sista långsidan.
– Han var lite rullig förut, nu känns det som han är ett snäpp vassare. Han var mer spänd och nervös innan nu har han hittat mer harmoni, sade Goop i vinnarcirkeln.
Klockan stannade på 1.11,2a/2140 meter och förstapriset var 250 000 kronor. 

Kihlström från dödens

Örjan Kihlström följde upp sin E3-seger med att vinna även den avslutande V75-avdelningen tillika finalen av silverdivisionen. Inför slutvarvet bytte han andra utvändigt till dödens med Bucks To Burn (e. Ready Cash).
När upploppet kom hade han full kontroll på ledande Stepping Spaceboy och resten av fältet.
– Han har ju varit jättefin på slutet och man kan bara vara glad och tacksam så länge han håller sig så här fin. Han är en drömhäst att hålla på med, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
Daniel Redén tränar och segertiden blev 1.11,8a/2140 meter. 

Robert Bergh skickade Macelleria till ledningen från spår sex i klass II finalen. Det innebar dödens för favoriten Global Winner och Örjan Kihlström. Men efter ett inledande varv på 1.11,7 var det Fredrik Linder-tränade Falcon Am (e. Gift Kronos) som var starkast till slut efter ett lopp i andra utvändigt med Claes Sjöström. Segertiden blev 1.11,5a/2140.
– Jag sa tidigt att det här skulle bli en miljonhäst innan det är klart. Jag kände mycket tryck i honom tidigt, sade Fredrik Linder i vinnarcirkeln.
Med 250 000 i förstapris är hästen åtminstone halvvägs till miljonen. 

Rätt V75-rad: 3–5–3–10–9–10–5
Utdelning 
7 rätt: 1 257 kr
6 rätt: 28 kr
5 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.