Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lennartsson: "Inte förenlig med vår värdegrund"

Under gårdagen gick det att på travronden.se läsa om en proffstränare i norra Sverige som agerat direkt beklämmande mot en ung tvåårig travare på ett videoklipp.
Videon fanns bland annat länkad till på ASVT.se av ägaren/uppfödaren, då hästen ska säljas på internetauktion framöver.

Publicerad:

Under torsdagskvällen togs länken till filmklippet, där en proffstränare i norra Sverige slår en unghäst med både töm och körspö när denne tvekar, bort från ASVT:s hemsida. Generalsekreterare Sara Lennartsson förklarar hur det hela kunde ske och hur ASVT ser på filmklippet i fråga, även om det ska sägas att hon själv inte tagit del av filmen, utan en av de anställda valde att ta beslutet att radera länken.

– Vi blev informerade om detta under gårdagskvällen och då valde vi också att agera genom att ta bort länken till videoklippet från vår sida. Den var inte förenlig med vår värdegrund och därför var det ett självklart val av oss att göra på det sättet, säger Sara Lennartsson, generalsekreterare på ASVT och fortsätter:

– Säljaren är ansvarig för vad denne lägger upp på vår hemsida. I det här fallet hade vi kollat på videon, men tyvärr hade inte hela filmen gåtts igenom och därför missades det beklagliga i filmen. Vi får ta lärdom av det, så att sådant här inte ska hända igen. För övrigt kommer vi kontakta säljaren under dagen, för att berätta vår syn på det som har skett, att vi tar avstånd från det hela och att vår värdegrund är en annan än den som visats på klippet.

Fotnot: Videoklippet har inte bara tagits bort från ASVT:s hemsida. Uppfödaren till hästen har även valt att radera videoklippet från youtube.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.