Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lennartsson lämnar brasklapp

Foto: ALN
Per Lennartsson lämnar brasklapp kring Fellini Boko i V64-1. Foto: ALN

Eskilstunas Per Lennartsson har ett flertal intressanta möjligheter på dagens V64-omgång. Men kring en av de allra största favoriter lämnar han en del varningssignaler.

Publicerad:

Per Lennartsson sänder sex hästar till Örebro för söndagens tävlingar. Fem av dessa finns med inom V64-kupongen och alla har dragit på sig en hel del streck. I V64-inledningen är Fellini Boko spelad till klar favorit, men Lennartsson låter bekymrad när banunderlaget kommer på tal.
– Det är en häst som går bra hela tiden, men han var lite för vass i ledningen senast och den här gången är loppet ett halvvarv längre. Jag är orolig över att banan blir kladdig och då tror jag att det blir jobbigt för honom med tanke på hans grova aktion. Men kapacitetsmässigt är han absolut en av hästarna som kan vinna loppet.

I V64-3 selar Per Lennartsson ut Elvira Gamble som avslutade piggt bakom Alle Cash och Genuine Boko senast.
– Hon har blivit bättre och bättre den senaste tiden. Tidigare var hon trög och oinspirerad, men det börjar sakta men säkert att släppa för hennes del. Det är ingen häst som vill göra allt för mycket i loppen och vad gäller vinstchansen får man nog vara lite försiktig. Det är inga ändringar planerade utan vi kör med skor och vanlig vagn.

Young Prince (V64-4) var tvåa bakom Juiceman på Solvalla senast. Nu har hästen lottats till ett lurigt bakspår över kort distans.
– Han var lite tunt tränad inför den senaste starten, men jag tycker att han hängde med riktigt bra. Hade han haft framspår här hade jag tror på kanonchans, han har visat gott gry när han får springa på i ledningen. Han är däremot lite trög man kör honom i ryggar och läget drar ned ganska kraftigt. Framöver är det dock en häst som det finns många växlar kvar att dra på.

Nästa stora favorit från stallet är Xceed G.T. i den femte avdelningen - och här tror Per Lennartsson på goda möjligheter.
– Det är en häst som har varit otroligt duktig på sistone. Han har stabiliserat sig och hittat harmoni mot sig själv. Som unghäst var han ofta överladdad och sprang och slog ihop i loppen, men det har hänt någonting med honom och nu har han börjat rada upp segrar. Det är en liten häst som jag tror skulle trivas bra på det väntade jobbiga underlaget och han ska definitivt ses som den bästa segerchansen. Sedan ska man alltid ha i bakhuvudet att han kan falla tillbaka till gamla synder, men han har inte visat några sådana tendenser den sista tiden.

I V64-6 startar Lennartssons Young Hero från spår två i volten.
– Han kommer mer och mer för varje start och sänker sitt rekord med någon sekund per lopp. Vi har bara låtit honom tävla på och nu börjar det ge resultat, men jag vet inte om han är mogen för att gå ut och vinna det här ännu. Han har dock gjort det bra mot hyggliga hästar på Solvalla den senaste tiden och jag tror att han ska gå iväg från spår två även om han kan vara lite nervös i startögonblicket. Men kommer han iväg är han sedan stabil i själva loppet.

I ett av ramloppen (lopp 3) har stallet också Young Queen till start.
– Hon har galopperat mestadels, men skötte sig senast och gick riktigt hyggligt då. Det finns mycket fart i hästen, men prio ett är att hålla henne felfritt och då kan hon säkert vara med och göra upp om segern.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.