Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lexus Dream ordnade finskt jubel

Markku Nieminens Lexus Dream var bara bäst i det tredje Sweden Cup-försöket och höll undan knappt från spets före Pastore Bob på 1.10,7a/1640 meter. 
– Hästen kändes stark, sa segerkusken Ari Moilanen och tog emot jublet från den tillresta finska hejarklacken.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Markku Nieminens Lexus Dream var trea i fyraåringseliten på Solvalla i fjol. Nu blev det seger i det tredje Sweden Cup-försöket tillsammans med följeslagen Ari Moilanen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Det blev som väntat en hård öppning på det tredje försöket och det var Lexus Dream (e. Lexus Font) från innerspåret som tog hem spelet. Femåringen lyckades svara ut Eldorado B.R. som fick nöja sig med dödens medan favoriten Arazi Boko kröp ner i vinnarhålet. Första 500 meterna öppnades på 1.07,8 och Moilanen kunde sedan dämpa något, till 1.10,1 på varvet.

Eldorado B.R. i dödens hade med sig Target Kronos och Pastore Bob i rygg och det var den sistnämnde som skulle vara med i segerstriden. Johan Untersteiner sände framåt i spåren med 300 meter till mål och Pastore Bob närmade sig ledaren steg för steg över upploppet, men Lexus Dream fredade sig fint och höll undan knappt men säkert. Segertiden 1.10,7a/1640 meter och förstapriset var 100.000 kronor. 

Fjolårssegraren Arazi Boko fick aldrig luckan från rygg ledaren men följde med fint och tog hand om tredjeplatsen tillika den sista finalplatsen, före Eldorado B.R. och Generaal Bianco.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.