Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ligger lågt med favoriten

Foto: MIA TÖRNBERG
Hemmatränaren Henrik Hoffman. Foto: MIA TÖRNBERG

Hemmatränaren Henrik Hoffman selar ut intressanta hästar på dagens V4 i Visby.

Publicerad:

Henrik Hoffman med 27 hästar på träningslistan selar ut tio av dessa på Visbys lunchtävlingar idag. Två av dessa är mycket betrodda på V4-spelet och vi har kollat läget med honom. 

 

I första V4-avdelningen har du två mindre betrodda hästar, finns det någon möjlighet av någon av dem kan skrälla?

- Nja, det känns tufft för dem på förhand. 3 Pretty Woman får starta där hon kommer med på grund av poängbrist så det är pengar som gäller för henne. 9 Simb General Lee är i grunden en fin häst som är på väg uppåt i form. Han hade krafter kvar senast och kommer att göra ett bra lopp. Läget passar bra och han brukar gå bra för Kim Eriksson. Skulle det klaffa maximalt är han en platsrysare, säger Henrik Hoffman. 

 

I V4-2 har stallet 5 Rambo Razz till start. Han har inte startat sedan i höstas och är svårbedömd för spelarna som trots det gjort honom till favorit. 

- Rambo Razz blev sliten i slutet av förra året och har fått träna på i vinter. Han är skör av sig så jag vågar inte träna honom alltför tufft. Med tanke på att det är första starten för året vill jag gärna se honom bakifrån även om han är snabb ut och troligtvis tar ledningen. Hästen kan förstås vinna på grundkapacitet, men jag vill ändå ligga lite lågt idag. 

 

8 Youngblood i V4-3 glänste från ledningen senast. Idag är förutsättningarna annorlunda med tillägg.

- Youngblood var verkligen fin senast och han känns fortsatt fin i träningen. Han går bra även bakifrån, men det kan bli svårt att slå Kyrkebys Rut som varit fin och som står på startvolten. Jag är hur som helst nöjd med min häst och han kommer tävla barfota runt om igen vilket är ett klart plus. 

 

Du har även ett gäng hästar på V5-spelet, något du vill tillägga om dessa?

- 1 Simb Ratita (V5-1) har jättefin form och ett fint utgångsläge. Hon är gynnad av autostart och väldigt startsnabb. Jag tror på bra segerchans med henne. 7 Chill Vip (V5-2) mötte flera bra hästar senast på Sundbyholm och gjorde det bra. Jag är väldigt nöjd med henne och tycker hon ska räknas tidigt i det här loppet. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.