Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lillasyster till storstjärna vann

Foto: null
Elegantissimes äldre bror, Briliantissime med ägarens välkända färger.

En av de bästa i 2011 års kull i Frankrike, Brillantissime ser ut att ha en minst sagt talangfull syster. Tvååriga Elegantissime tog karriärens tredje seger i fjärde försöket i ett lopp i Cabourg under tisdagen.

Publicerad:

Philippe Allaires tvååringar går, precis som tidigare år som tåget. Tolv tvååringar har han startat så här långt 2016, varav tio redan har vunnit ett eller flertalet lopp.
Det var Jean Philippe Monclin som körde Elegantissime till seger. Efter ungefär 1.000 meter av det 2.850 meter långa loppet avancerade man till ledningen och sedan var det ren och skär söndagsjogg. 2.350 meter avverkades efter 1.23,1 vilket innebar att det gick betydligt fortare över upploppet. De övriga hade ingen chans att ta någonting, utan stoet gick undan på mycket säkert sätt. 
1.21,1 blev segertiden och för den inte alltför krävande prestationen fick kretsen kring hästen 7.200 euro.
Mamman till Elegantissime, Ivre de Victoire var inte alls så tokig på tävlingsbanan. Nio segrar blev det totalt och drygt 97.000 euro intjänat. Precis som Brillantissime är det Ready Cash som är far till tvååriga talangen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.