Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lina i hetluften

Foto: null
Mantorptravet prisar lärlingen Lina Johansson.

Hästskötaren och montéryttaren Lina Johansson har många järn i elden under lördagens V75-tävlingar på hemmabanan Mantorp. Hon ska rida lopp, sela ut Usain Henna och ta emot stipendiepengar!

Publicerad:

Lina är dotter till proffstränaren Tomas Johansson och jobbar till vardags hos Mantorptränaren Oskar Svanberg. Där sköter hon bland annat om stallets stora stjärna Usain Henna. Den sistnämnde startar i silverförsöket på lördag (lopp 2) samtidigt som Lina själv ska rida Saint Rose i det inledande montéloppet. Om inte detta skulle vara nog får hon också under dagen ikläda sig rollen som stipendiemottagare.
Svensk Travsport uppvaktade Mantorp tidigare i år med anledning av banans 50-årsjubileum. Man skänkte 15.000 kronor att användas för att stötta ”en ung och lovande kvinna med licenstillhörighet Mantorp”. Valet föll alltså på Lina Johansson. Allt enligt Mantorptravets egen hemsida.

Så här lydet motiveringen:
"Lina är framgångsrik som såväl montéryttare som hästskötare hos Oskar Svanberg. Utöver det är hon engegerad i andra frågor inom hästsporten och är genom sitt uppträdande en god ambassadör för hästsporten i stort, såväl på som utanför tävlingsbanan".
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.