Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindberg: "Ligger på is"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Lutfi Kolgjini har startat ett samarbete med Legolas. 
Tills dess Svensk Travsport vet vad det går ut på, finns inget fall i deras bok.
– Allt vi vet och allt vi har sett, är två bilder på namnunderskrifter och ett handslag på Twitter. Just nu har vi därför inget fall, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Publicerad:

I fredags skrev Lutfi Kolgjini på ett avtal med maltesiska bolaget Legolas, som inom kort kommer att figurera i spelbranschen. Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport uttryckte då tydligt att Lutfi Kolgjini stred mot reglementet/uppförandekoden, men att man från Svensk Travsports sida skulle sätta sig ner under måndagen och prata igenom fallet. Nu tisdag, berättar Johan Lindberg, Svensk Travsports generalsekreterare om vad som sades på mötet.
– Vi kom väl fram till att Lutfi Kolgjinis agerade är tråkigt, precis som jag sade redan i fredags. Än så länge har väl däremot inte så mycket hänt. Vi har inte sett några tecken på att Lutfi Kolgjini sponsras. Fram tills dess, känner vi att det inte finns någon anledning att göra någonting och det hela ligger på is, säger Lindberg.
Om, eller för den delen när, samarbetet tydliggörs, kan någonting ske från Svensk Travsports håll.
– Jag tycker det står ganska specificerat i reglementet vad som kan ske mot sådana som bryter mot våra regler. Jag hoppas däremot att vi ska slippa behöva dela ut konsekvenser, men det får tiden utvisa, avslutar Lindberg.
I paragraf 38 i Svensk Travsports reglemente står följande: Brott mot svensk travsports uppförandekod, oavsett tid och plats, kan komma att betraktas som olämpligt uppträdande och ska då bestraffas.
– Sedan är det då, beroende på hur stor omfattning regelbrottet anses ha, upp till Diciplinnämnd, Licenskommitté eller ST:s styrelse att fatta beslut om eventuell bestraffning. Där finns hela spektrat av åtgärder, allt ifrån böter, till indragning av licens och avstängning, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.