Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindegrens drömlördag

Foto: HANOLD/ALN
Ochongo Face satte punkt för Erik Lindegrens toppdag i Bollnäs. Foto: HANOLD/ALN

Två segrar och ett andrapris på totalt tre starter i de tre högsta V75-divisionerna. Givetvis var Erik Lindegren dagens man på Bollnästravet.

Publicerad:
Gävletränaren inledde med Bolt Boko i ett silverförsök som förpassats utanför V75-ramen. Hästen återkommer efter sjukdom, kördes lite avvaktande, men sköt till fint när luckan kom på upploppet och Quality Questioned fångades in på målfoto på tiden 1.15,8a/2.140 meter. 
Lindegren var sedan positiv tvåa bakom Francais du Gull i gulddivisionen innan det var dags för ännu en ”pinne”, den här gången i bronsdivisionen.
Ochongo Face laddades vad som gick från innerspår, men var chanslös att hålla ledningen. Men luckan uppenbarade sig i utgången av första sväng och Erik vred ut, attackerade och fick också överta ledningen efter drygt ett halvvarv.
Den starke femåringen drog i 1.12-fart upp till varvning och slog aldrig av på takten. 1.11,9a/1.640 meter stannade klockan på, sex längder ner till tvåan Hero Sjöhammar. 
– Jag tittade aldrig på klockan. Hästen har grundkapacitet över det vanliga och gick i mål med oryckta tussar. Vi har haft problem med förkylningar i stallet, men det verkar vara borta nu och det känns helt fantastiskt, sade Erik Lindegren. 
V75-omgången inleddes annars med ”spets och slut” för Petri Salmelas Edu B.Boko (e. Dream Vacation) i klass II-försöket. Ulf Ohlsson fick bestämma farten helt och klev säkert undan. 
– Han var nästan skyldig att vinna som loppet blev, sade Ohlsson.
Ledningen var även receptet för Tangen Stegg i kallblodsloppet. Drammentränaren Glenn Kramer Stenberg hade lite tur när han kunde återta ledningen, men sedan fick han bestämma och via ett ryck i utgången av sista sväng skaffade sig hästen trygg marginal ner till tappre tvåan Qvarting.
Efter On Track Piratens uppvisning i gulddivisionen var det dags för ännu en show av och med Fighting Bax (tränad av Daniel Redén) och kusken Örjan Kihlström. I sin blott nionde start sa det bara ”pang” och så satt storfavoriten i ledningen och sedan fick konkurrenterna nöja sig med att se Kihlströms ryggtavla. Fyraåringen joggade hem segern i SHL-loppet på 1.16,6/2.640 meter.
Robert Berghs Digital Control har varit ett gissel för V75-spelarna. Urusel på Jägersro, men idag var det en helt annan häst. Efter tuff forcering av Ulf Eriksson fram i dödens gick hästen i närkamp med ledande Åhlunda Survivor och satte huvudet före i tuff slutstrid på 1.13,9a/1.640 meter. 
Örjan Kihlström var hetast i skuggan av Erik Lindegren med en dubbelseger. Bakom Bollnästränaren Thomas L Larssons Catch The Cash smög han i femte inner, klev ut i andraspår 600 meter från mål och gick med i vidare spår genom sista sväng. Stoet hade en bit fram i början av upploppet, men avslutningen var rejäl och kort före mål var ekipaget förbi.

• Det blev ingen utdelning på fem rätt, vilket gör att det är jackpot nästa V75-omgång i Halmstad. 
 
V75-raden: 1–1–5–6–9–14–1
7 rätt (4.144 st): 5.348 kr.
6 rätt: 89 kr.
5 rätt: jackpot.
Omsättning: 84.854.400 kr.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.