Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth dubblade trots sjukdom

Foto: Berth Magnusson/FotoFinish
Ariel Boko årsdebuterade med seger i V86-1 på Bergsåker. Foto: Berth Magnusson/FotoFinish

Per Linderoth fick lämna återbud till Bergsåkers V86-tävlingar på grund av sjukdom, men han blev ändå kvällens V86-tränare då hans hästar vann två av fyra V86-lopp på Bergsåker.

Publicerad:

Först ut var årsdebuterande Ariel Boko (V86-1) som inledde årets säsong på bästa sätt. Efter en löpning i fjärde ytter rundade hon dödenstravande Bostonz Credit i sista sväng, kopplade greppet vid upploppets början och vann lätt på 1.12,9a/2.140 meter.
– Det var en fantastisk häst. Visst var tempot gynnsamt för oss och jag hade förhoppningar då jag attackerade 700 kvar, sade Ulf Eriksson som körde Ariel Boko för första gången.
Näste Linderoth vinnare var Razor Kronos (V86-3) som inte hade några som helst problem att ta en enkel seger efter tidig ledning. Segertiden 1.12,9a/1.640 meter var nytt rekord för den femårige valacken.
– Det var en så okomplicerad häst att köra som det kan bli. Jag sa till honom en gång och då gick han bara undan, sade Robert Bergh.
I V86-5 blev det norsk seger då Jomar Blekkan körde ett perfekt lopp med Nordlirappen. Efter tidig ledning, släppte Blekkan spets till Närby Kalabalik efter 650 meter. Luckan fanns så gott som hela tiden under slutvarvet och när Blekkan lyfte ut Nordlirappen in mot upploppet avgjorde den åttaårige hingsten lätt. Nordlirappen trivs verkligen bra på svensk mark. Det här var hans 15:e start och han har vunnit i nio av dessa samt tagit ytterligare fem pallplatser.
V86-7 kördes i friskt tempo och 500 kvar hade täthästarna gjort sitt. I stället avgjorde Mellby Brunello säkert över upploppet efter ha gått med i rygg på Liberty Face genom sista sväng. Segertiden 1.11,9a/1.640 meter är den snabbaste tid som den femårige valacken noterat.
– Han hade tussarna kvar över mål och vann med lite kräm kvar, sade Erik Adielsson om den av Svante Båth-tränade hästen.
Daniel Redéns favorit Bostonz Credit förlorade på Bergsåker, men han själv infriade favoritskapet bakom Stand Bayou i V86-2 på Solvalla. Detta utan att Redén var helt nöjd med sin vinnare.
– Jag hade satt på honom sulor bak och klumpigare skor. I kvällens tempo fungerade det inte riktigt och han fick klafsa på. I grunden är det en väldigt bra häst, sade Daniel Redén.
Stand Bayou kördes tidigt till spets, sprang sedan i jämnt 1.14-tempo och vann på 1.14,0a/2.140 som är den bästa tid han noterat.
Jennifer Tillman körde ett perfekt lopp med Flirting Girl i V86-4. Direkt till ledning, släppte till Mystic Illusion och när luckan kom avgjorde Flirting Girl hur lätt som helst.
– Det är en jättefin häst, men jag var lite rädd att inledningen skulle kosta för mycket. Det blev jättebra, hon visade otrolig styrka och jag hade ett ton kvar i tömmarna över mål, sade Jennifer Tillman.
Segertiden blev nya rekordet 1.14,2a/2.140 meter och tränar gör Stefan P Pettersson.
I V86-6 vann favoriten Twigs Atkin efter en resa i andra ytter och attack 500 kvar. Segermarginalen blev inte så stor till en mycket bra avslutande Part Two. Twigs Atkin tränas av Stig H Johansson och kördes till seger av Örjan Kihlström.
– Det är en bra häst som kämpade fint till slut, sade Örjan Kihlström.
Avslutningsvis årsdebuterade Jeppas Maxi på bästa sätt. Efter ett lopp i rygg på ledande Dream With Me N.L. avväpnade Jeppas Maxi ledaren över upploppet. Segertiden blev 1.12,9a/2.140 meter och tränar gör Robert Ekström.
– Han var smidigare och finare än någonsin, men var däremot lite väl peppad. Han låg på väldigt hårt länge under loppets gång och det brukar inte gå att ha så mycket krafter kvar till slut, men det här är ingen vanlig häst, sade Torbjörn Jansson.

V86-resultat:
Rätt rad:
6 Ariel Boko
6 Stand Bayou
3 Razor Kronos
3 Flirting Girl
2 Nordlirappen
8 Twigs Atkin
12 Mellby Brunello
6 Jeppas Maxi
V86-utdelning:
8 rätt: 20.651 kronor.
7 rätt: 164 kronor.
6 rätt: 16 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.