Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per Linderoth kung på hemmaplan

Foto: DAVID SCHREINER/KANAL75
Foto: DAVID SCHREINER/KANAL75

Per Linderoth kom att få riktigt bra utdelning då hemmabanan Bergsåker var ena banan som körde xpresstrav under onsdagen.

Publicerad:

Per Linderoth visade goda takter – och framför allt offensiva takter då Bergsåker körde tävlingar under onsdagen. I V86-1 tog han ledningen tillsammans med Jan-Olov Perssons Björlifant och trots tufft tempo under vägen brisade hästen ifrån de övriga till slut. I den sjunde avdelningen hittade han åter till ledningen, med egentränade Papiljotte. Trots att det var småsega ben den sista biten, lyckades man hålla undan före störtdykande Nymphe d'Inverne på tiden 1.15,2a/2.140 meter.
– Jag är nöjd med resultatet och lär hästen sig bara att tävla bra bakifrån också så kan hon bli komplett framöver. Det viktigaste för mig var att hästen fungerade i dag, pengarna kom faktiskt i andra hand, men det är klart att 125.000 kronor är mycket pengar. Det var en bra dag på jobbet och att jag dessutom skötte mig bakom Jan-Olov Perssons häst, gjorde den inte direkt sämre, sade Per Linderoth efteråt.
Per Linderoth körde för övrigt ytterligare en häst på V86-spelet. Det slutade med ett andrapris bakom Global Teardrop. Positionen? Juste, ledningen.

Ledningen kom annars att vara en bra position under onsdagen. På Solvalla kom två av fyra vinnare att gå i ledningen. Båda tränas dessutom av Reijo Liljendahl – som efter en tung vinter nu fått rejäl snurr på stallet. Exclamation Mark (e. Cantab Hall) och Zangone satt båda i ledningen och de vann båda med marginal ner till tvåorna. Det var en nöjd Reijo Liljendahl, som bjöd på lite humor efter dagen.
– Snart kommer dessutom treåringarna ut, sade Liljendahl lurt.
Vad månde bliva?

Miljonärska tack vare seger

Tillbaka till Bergsåker. Ulf Ohlsson valde forna hemmabanan framför Solvalla denna onsdag och det gjorde han inte förgäves. Bakom S.T.C.C.Faksen fick han visa prov på körkonst, då stilen var långt ifrån bra. Över upploppet lyckades man däremot koppla grepp om Jan-Olov Perssons favorit Nordby Hugin, som slösade onödig energi under vägen genom att ligga på.
Avgjorde till slut gjorde även Ellieann för körande Sofia Frilén. Fin resa serverades och i och med triumfen värd 70.000 kronor klev stoet över en miljon intjänat. I och med det blev hästen också tränare Ingemar Söderbergs första miljonärska.
– Det var en skön seger, sade Frilén som är född 1991 och får anses vara förstekusk på stoet.

Stjärnkock på besök i vinnarcirkeln

Två rejäla segrare fick Solvallapubliken se i de avslutande loppen. Bula Bula Am serverades fin resa av Oskar J Andersson och med lopp i kroppen och barfota runt om visade sig stoet tuffast i V86-6. I den avslutande avdelningen gick segern till Jamie Oliver. Hästen, som förmodligen är döpt efter den engelske stjärnkocken, vann trots tredjespår fram till dödens för körande Dennis Spangenberg. Det var hästens sista start hos Torsten Thietz. Han avvecklar nämligen sin verksamhet i Sverige som han haft under vintern och hästen kommer istället att sättas i träning hos Jägersros Conrad Lugauer. Fyra segrar på fem starter blev det under vintern för Jamie Oliver (e. Oscar Schindler SL).
– Det gick väldigt långsamt i täten, så jag kände mig tvungen att söka mig framåt. Det handlar om en perfekt häst alltså, fin på alla sätt. Jag satte in slutstöten sent, men han avgjorde på bra sätt, sade Spangenberg efteråt.

Rätt rad på V86: 4-4-4-3-12-7-7-10 delade på åtta rätt ut 27.207 kronor, sju rätt delade ut 225 kronor och sex rätt gav 22 kronor.
Nästa vecka avgörs V86 på Solvalla och Jägersro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.