Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde segern för Lindgrens superlöfte

Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn
Johan Untersteiner körde Disco Volante till dennes fjärde seger i karriären. Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn

Treårige Disco Volante fortsätter att imponera. Treåringen tog karriärens fjärde seger när han vann från ledningen med Johan Untersteiner på Åby. Dessutom tog Björn Goop en fyrling på Solvalla.

Publicerad:

Snackhästen Disco Volante (e. Scarlet Knight) fortsätter att imponera. I karriärens femte start kom fjärde segern och detta efter att Johan Untersteiner tidigt kört hästen till spets. Väl där öppnade ekipaget första 500 meter efter 1.12,0 och varvet på 1.14,2. Disco Volante hade hela tiden Una Blessed (e. Varenne) i rygg på ledaren, men när Johan Untersteiner manade på sin häst något in på upploppet stack han undan till en överlägsen seger.
– Det här är en bra häst, det visade han redan när han debuterade. Han har en spännande framtid. Hästen har väldigt fin teknik och har en väldigt fin motor, säger Johan Untersteiner.

Disco Volante gick i mål på 1.14,4a/2.140 meter.

Freddie Islet (e. Andover Hall) och Björn Goop övertog spets från Stuck On Joe (e. Judge Joe) i samband med att fältet passerade 500 meter. Ett halvvarv som gick på tiden 1.12,7. Från den positionen kunde sedan ingen av konkurrenterna utmana om segern. Marcus Hultman gjorde ett försök bakom Per C Johansson-tränade Mr Creation (e. Mr Commissioner) som avslutade bra till andraplatsen. Segertiden i loppet stannade vid 1.14,1a/2.140 meter.
– Jag tycker att han är duktig. Han har en jobbig stil, men han utvecklar sig hela tiden och det kommer. Jag var lite rädd för att få svar, men jag var tvungen att prova för att få överta. Sedan kändes allt bra in på upploppet, säger Björn Goop.

Björn Goop fick chansen bakom Timo Nurmos Palermo Broline (e. Lindy Lane) och efter ett perfekt lopp i tredje utvändigt kunde fyraåringen ta hem segern. Inledningsvis blev det hård körning mellan Sapajou (e. Going Kronos) och Brothers In Am (e. Viking Kronos) och första 500 öppnades efter 1.08,9 med den förstnämnde i spets. In på upploppet fick Brothers In Am luckan, men han kunde ingenting göra åt Palermo Broline som stod för en fin avslutning och gick i mål på 1.13,7a/2.140 meter.
– Han var väldigt fin och jag hade känslan att han skulle kunna vara med och göra upp om det om han fick det rätta loppet, säger Björn Goop.

Förutom V86-segrarna med Freddie Islet och Palermo Broline vann Färjestadtränaren också med Jolly Frost (e. Dream Vacation) och Candor Hall (e. Adams Hall) vilket gjorde att totalt var först över mållinjen i fyra av Solvallas tio lopp.

Oktoberstayern på Åbytravet blev ett händelserikt lopp. Kan Ha (e. Super Arnie) tog hand om ledningen, men hamnade hastigt och lustigt i femte invändigt efter att ett flertal ekipage släppt ifrån sig kommandot. Slutligen blev det Adrian Kolgjini och Onceforall Face (e. Viking Kronos) som satt i spets. Mellan varvet blev relativt händelsefattigt, men under slutrundan började köhästarna att röra på sig. Flemming Jensen och Even's First Boy (e. Ken Warkentin) gick bra via spåren under slutsvängen och hade grepp om händelserna i början på upploppet. De kunde dock inte hålla undan före en fint avslutande Stay Alert (e. Ken Warkentin) och Peter Untersteiner som vann med huvud.
– Ryggade Flemming och var nöjd. Vi låg i sjätte inner efter ett varv. Hästen gör goda dagsverken i varje lopp, men han vinner inte så ofta. Det är roligt med långlopp, de är inte lätta att räkna ut på förhand, säger Peter Untersteiner. 

Segertiden för Stay Alert blev 1.15,8a/3.140 meter.

V86-2 var ett supersprinterlopp på Solvalla över 1.140 meter. Calvin Capar-sonen Like Lightning höll uppe ledningen från början och öppnade första 500 efter 1.06,8. Sjuåringen höll bra, men kunde inte stå emot Prins Alf (e. Alf Palema) den sista biten som vann loppet på 1.09,8a/1.140 meter. Like Lightning höll bra till andraplatsen medan Nato Dream (e. Donato Hanover) slutade trea. 
– Vi kom inte förbi från början, men det kändes ändå bra 400-500 meter kvar. Man försöker att hushålla lite på krafterna i sådana här lopp även om det går fort hela vägen, säger Ulf Ohlsson. 

Legend Brodde (e. Credit Winner) tog hand om spets med Supreme Star (e. Scarlet Knight) i rygg. Legend Brodde öppnade första 500 meterna efter 1.10,5 och varvet på 1.13,0. Med dryga halvvarvet kvar till mål tog Jeppe Juel sats bakom sin egentränade Triton Neergård (e. Super Arnie) och denne kunde koppla grepp om loppet i det absolut sista steget.
– Jag trodde att jag torskade. Hästen är fin och är ruskigt bra när han får gå bakifrån, säger Jeppe Juel.

Triton Neergård segrade på 1.12,5a/1.640 meter.

Hans R Strömberg-tränade Perfect Dynamite (e. So Perfect) imponerade tillsammans med Kaj Widell i V86-5. Med 1300 meter kvar till mål gick ekipaget på som första häst i tredjespår. Den positionen fick Perfect Dynamite vandra i under resterande delen av loppet, men han kunde trots det koppla grepp om händelserna över upploppet. Tvåa slutade Charming Soldier (e. Maharajah) och tre blev Barbara L.Hanover.
– Det är en ruggig häst och den prestationen han gör idag är ofattbar. Jag hade inte så mycket att välja på när "Uffe" (Ulf Ohlsson) stötte ut mig, men det kändes som att vi hade kontroll på loppet i sista sväng, säger Kaj Widell.

I V86-7 blev det seger för Johnny Takter med Robert Bergh-tränade Part Nan Angelen (e. Love You). Hästen fick ett fint lopp och avancerade framåt från kön under det sista halvvarvet. In på upploppet var det många hästar med chans, men Part Nan Angelen visade sig starkast och vann före Mellby Ciceron och Dizzy River.
– Han gick bra och var jättetrevlig att köra. Men det är bra hästar med och det är inga stora marginaler, säger Johnny Takter.

Rätt V86-rad:

2-4-6-7-7-9-11-12
Utdelning:
8 rätt: 635 454 kr
7 rätt: 2 221 kr
6 rätt: 160 kr
Omsättning: 22 489 670 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.