Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindqvist förslag mot tunna fält: Förläng anmälningstiden

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Anders Lindqvist i sin borg på Grosbois. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Anders Lindqvist är trött på lopp som inte blir fulla.
Därför vill han ändra om det svenska anmälningssystemet.
– Jag är tveksam till om det blir bättre, säger Svensk Travsports sportchef.

Publicerad:

Trots att travsporten är mitt uppe i ett pokalår med rekordutdelning till de aktiva ekar en del lopp tomma. Företeelsen är dock inte unik för 2018, däremot har inte antal startande hästar blivit fler under det här året.
– Vem tycker att det är roligt med halvfulla lopp? Inte jag i alla fall, säger Anders Lindqvist som vill se en förändringen vad gäller anmälningssystemet.

Vill se förlängd anmälningstid

– Är det lopp som inte är fulla när tiden har gått ut, förläng anmälningstiden med förslagsvis två timmar och ge sportcheferna fria tyglar att försöka ragga så det blir fulla fält.
Men i anmälningslistorna, före att de blir publika vid mörk anmälan, så ser man ju hur många som är anmälda?
– Ja, det gör man. Men det kan stå siffran 13 där, sedan försvinner någon bort kort inpå deadline och några har propositionen som andrahandsval, eller till och med tredjehandsval och till slut är det bara tio hästar med i loppet ändå.

"Inte en helt ny idé"

– Självklart ska redan anmälda hästar ha förtur, man kan inte bli utknuffad om man anmälde under ordinarie tid.
Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, är bekant med idéerna.
– Det är inte en helt ny idé för mig. Sådana tankebanor har funnits tidigare med en förlängd tidsram för att ragga hästar, säger han.

"Risken är att nackdelarna är större"

Vad tycker du om förslaget?
– Jag är tveksam till om det blir bättre. Risken är att nackdelarna är större – kanske väljer tränarna att vänta med att anmäla i stället för att möjligheten finns? Att man helt enkelt skjuter problemet framför sig. Vi har diskuterat sådana här tankar tidigare men i dagsläget är det inget vi fastnat för.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.