Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lionel i Grupp III

Det blev norsk seger på Vincennes under lördagen. Fabrice Souloy-tränade Lionel, ägd av Göran Antonsen, vann Prix de Provence efter att ha serverats perfekt resa av körande Franck Nivard.

Publicerad:

Ledningen i loppet tog Lutfi Kolgjinis Dante Boko hand om. När ett varv på Vincennes bana återstod släppte han över spetspositionen till Vic de la Ferme som genast satte upp tempot. Lionel återfanns som trea på innerspår. Stefan Melanders Porthos Amok släpade en aning som fyra på innern.

De inledande 1.200 meterna kördes efter 1.14,7 och sedan blev det kraftig temposkärpning då man kom upp till 1.700-meterspassering på 1.12,9.

I sista sväng var ledaren trött och Dominick Locqueneux rundade till ledningen med Dante Boko. Där bakom tassade Lionel med i rygg och över upploppet var det inget snack om var segern skulle gå.

Segermarginalen skrevs till en halv längd. Dante Boko höll starkt till andraplatsen medan Vaisman och Franck Anne höll anständigt efter fin resa till den sista pallplatsen.

Segern för Lionel var värd 38.250 euro. Dante Boko fick 21.250 euro för andraplatsen. Porthos Amok slutade sist felfri tillsammans med Jean-Michel Bazire, men fick ändå tröstpengen 1.700 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.