Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lionel kan bli norsk mästare nästa helg

Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn
Göran Antonsen och Lionel vann årets upplaga av Olympiatravet. Nästa helg kan duon få fira igen när hingsten startar i Norskt Mästerskap på Biri. Foto: Göran Lindskog/Sidmakarn

Lionels Norgeturné förlängs med ytterligare ett lopp. Nästa lördag startar den sjuårige hingsten i Norskt Mästerskap på Biri.

Publicerad:

Efter andraplatserna i Oslo Grand Prix och Ulf Thoresen Internationel var tanken att Lionel skulle ta en paus från tävlingsbanan. Så blir inte fallet. I stället väntar en till start på norsk mark för den Daniel Redén-tränade hingsten – i Norskt Mästerskap på Biri nästa lördag.
– Jag pratade med Daniel i tisdags kväll, han berättade att Lionel kändes så pigg i träningen och funderade på om vi inte skulle göra någon start till i sommar. Det som passar bäst är NM på Biri nästa helg så han kommer att starta där. Ett passande lopp över 2.600 meter, säger ägaren Göran Antonsen till Travronden.

250.000 norska kronor väntar segraren i Norskt Mästerskap och årets upplaga blir den första med Lionel i startfältet.
– Pappa (Cato) vann NM 2008 med Auro News och det vore coolt om även jag lyckas med det. Efter NM går hästen tillbaka till Daniel i Sverige. Lionel trivs fint på hans gård och får vara kvar till november när vi åker ner till Paris och ett nytt vintermeeting, säger Göran Antonsen.

FAKTA

Tidigare vinnare av Norskt Mästerskap

2016: Glen Ord Superb
2015: Support Justice
2014: Support Justice
2013: Mr. X.F. Royal
2012: Classic Tile

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.