Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lionel klar för Olympiatravet

Foto: Foto: Henrik Glimo Hansen, Equus media
Norske tränaren Göran Antonsen med sin inbjudan för Lionel till Olympiatravet. Foto: Foto: Henrik Glimo Hansen, Equus media

På lördagen stod Lionel för en fint formbesked på Vincennes. Nu har ägaren Göran Antonsen tackat ja till Åbytravets inbjudan till Olympiatravet.
– Det är inte ofta man får möjlighet att bli inbjuden och starta i ett så fint lopp, så det var ett enkelt val efter lördagens insats, säger Antonsen till tgn.no

Publicerad:

Lionel har fin vinter bakom sig i Frankrike där han går i träning hos Daniel Redén och i fredags fick kretsen kring hästen en inbjudan till Olympiatravet som avgörs den 29 april. Och efter lördagens insats i Grupp III-loppet Prix du Bois de Vincennes, där Lionel spurtade vasst som tvåa bakom Aubrion du Gers, har nu Åbys sportchef Jon Walter Pedersen nu fått ett ja.
– Det är en fruktansvärt bra häst som har en enorm utstrålning. Han var trea i Prix d'Amérique i januari och slog Bold Eagle i fjol, det säger det mesta. Det är också viktigt för Olympiatravet att få med en norsk häst, sa Jon Walter Pedersen till Travronden om Lionels inbjudan i fredags.

Göran Antonsen berättar för tgn.no att Lionel siktas mot ett lopp på Vincennes den 14 april innan det bär hemåt. Och kusken har man redan klar till finalen på Olympiatravet.
– Det är meningen att jag ska köra honom själv, det glädjer mig mycket, säger Antonsen till tgn.no

Den första pusselbiten är därmed lagd till Olympiatravet och på lördag avgörs den första deltävlingen med guldfinalen på Solvalla. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.