Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ljus anmälan till V75-finaler

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Petter Johansson, sportchef ST. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

Svensk Travsport tillämpar ljus anmälan till V75-finalerna på annandag jul.
Hur ljus är den jämfört med tidigare egentligen?
Sportchef Petter Johansson reder ut.

Publicerad:

Normalt är, bland annat, V75-loppens anmälningslistor mörka – det vill säga att man inte kan se vilka hästar som är anmälda förrän efter att anmälningstiden löpt ut. Till annandagsfinalerna på Solvalla är anmälningslistorna publika, vilket Sulkysport skrivit om.

Egentligen har det väl inte varit ett helt mörkt anmälningsförfarande kring V75-finalerna tidigare då inkvalade hästar löpande publicerats på er hemsida?
– Helt korrekt, för att kunna anmäla till finalerna måste hästen vara startberättigad där och vilka som är inkvalade är ju känt. Det här är egentligen bara ett sätt att tydliggöra för tränare och ägare, en servicetjänst för dem.

Test inför framtida STL-finaler

Är det ett test att gå bredare med ljus anmälan även utanför finalomgångar?
– Det skulle jag inte säga. Vi har redan gått bredare med ljus anmälan i vissa avseenden. Man kan kalla det här för ett test inför framtida STL-finaler däremot.
Varför gör ni så här? Är det efterfrågat?
– Vi gör det på eget initiativ för att tydliggöra själva anmälningsprocessen för ägare och tränare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.