Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Löfte bröt kotsenbenet

Foto: HANOLD/ALN
Karlängs Theo med Jonas Martinsson. Foto: HANOLD/ALN

Den fyraårige kallblodstalangen Karlängs Theo spurtade in som trea i det tolfte loppet under V75-dagen i Gävle i lördags. Sorgligt nog bröt hästen ett av kotsenbenen under slutet av loppet och måste nu avlivas.

Publicerad:

Det är en väldigt ledsen och nedstämd Stefan Eriksson, amatörtränare med Bergsåker som hemmabana, som berättar den tråkiga nyheten:
– Enligt körande Jonas Martinsson blev hästen halt i utgången av sista kurvan, men lyckades ändå ta sig i mål som trea. Jag stod på stallbacken och märkte ingenting, men i efterhand visade det sig att Karlängs Theo brutit ett av sina kotsenben.
Hästen är nu hemma på Stefan Erikssons gård i närheten av Mellangård, där Per Linderoth numera har sin verksamhet. Men det finns tyvärr inte det minsta hopp.
– Min veterinär har sagt att hästen måste avlivas. Skadan är helt enkelt för svår. Det har varit många tårar sedan i lördags, men jag klarar inte av att se hästen i det här skicket. Därför har jag nu beställt tid för att avliva honom. Det känns väldigt tufft, då vi hade stora förhoppningar inför framtiden.
Fyraåriga hingsten Karlängs Theo (e. Jävsöfaks) tog fem segrar på blott 20 starter och tjänade 185.850 kronor. Han var försäkrad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.