Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Löftet tog fjärde raka segern

Foto: Mikael Wikner/TR Bild
Marcus Melander. Foto: Mikael Wikner/TR Bild

Fyra starter – fyra segrar. Marcus Melanders Gimpanzee fortsätter att övertyga.

Publicerad:

På måndagen kördes två försök i New York Sire Stakes för tvååringar på Yonkers. I det första av dem var Gimpanzee (e. Chapter Seven) fjärde häst på innerspår med varvet kvar till mål på 800-metersbanan. Då styrde Brian Sears ut i andraspår och redan i ingången till slutkurvan hade Gimpanzee avgjort.

Hingsten gick undan på lätta ben över upploppet och lämnade fyra längder ned till tvåan Our White Knight.
– Han är väldigt mogen, berömde Brian Sears efter segern som togs på tiden 1.13,1.

Förstapriset uppgick till drygt 40.000 dollar och triumfen var alltså Gimpanzees fjärde på lika många starter. Hästen är uppfödd av Stefan Balazsi och ägs av Anders Ström och Lennart Ågren.

Chapter Seven igen

Måndagens andra försök i New York Sire Stakes gick även det till en Chapter Seven-son. Jim Campbells Chapter Fashion kördes till seger av Jason Bartlett på 1.13,5. Åke Svanstedts Captain Krupnik och Lucas Wallins Quiksilvr Bluechip inkom som oplacerade och i nämnd ordning medan Jimmy Takters Keystone Cash blev diskvalificerad.

Lorentzon vann på två banor

Anette Lorentzon hade två tvååriga travare till start på Yonkers och Labadee Ås (e. Conway Hall) och Lights Come On slutade etta respektive tvåa. Den förre vann från ledningen för Brian Sears på 1.14,6 och belönades med 7.500 dollar. Valacken är uppfödd av ACL Stuteri som även äger honom.

På Northfield Park i Ohio tog Lorentzon sedan ytterligare en tränarseger. Femåriga Ultimate Shopper (e. Yankee Glide) avgjorde en tät slutstrid via 1.10,9 och sprang in 9.500 dollar till Lorentzon, ACL Stuteri och Kjell Johansson. Elliott Deaton satt i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.