Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lome Brage imponerade i Elitkampen

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Kretsen kring Lome Brage efter segern i Elitkampen. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

En läcker Lome Brage visade klassen i Elitkampen och ledde runt om på 1.19,8a/1640 meter. 
– Det visar hur bra hästen när, när en skåning kan sitta upp bakom och vinna ett sådant här lopp, sa segerkusken Erik Adielsson.

Publicerad:

Lome Brage gav inte konkurrenterna en suck från start när han flög fram till spets och första 500 meterna öppnades via 1.20,7. Polara landade tidigt i dödens med Lannen Silje i släptåg. Första tusen gick via 1.21,4 innan Erik Adielsson skärpte tempot på nytt. Lannem Silje som fått en perfekt resa var tidigt slagen  medan Polara krigade på väl i dödens, men ingen kunde rå på suveräna Lome Brage som enkelt drog undan till seger på 1.19,8a/1640 meter. Polara höll starkt till andraplatsen medan Ulsrud Tea följde i rygg på ledaren till tredjeplatsen.

Tränaren Jan-Olov Persson följde loppet vid sidan och var av förklarliga skäl nöjd med både häst och kusk efter segern i Jim Fricks Lopp/Elitkampen.
– Det är fantastiskt, Erik löste det på bästa sätt och hästen är i bästa författning. Han är ruskig bakom bilen och det var en härlig seger, sa Jan-Olov som tillade:
– Men det bästa är att få träffa Jim (Frick) vinnarcirkeln.

Erik Adielsson kunde glädja sig åt sin största seger med ett kallblod.
– Man drömmer om att vinna stora lopp men att vinna Elitkampen har inte varit en dröm, jag är ju inte djupt förknippad med kallblodssporten. Så det här var mer än dröm. 
– Samtidigt är den här hästen inte som att köra ett kallblod. Han har otroligt fin teknik och jag satt bara och höll i honom försat hundra meterna. Och sedan trummade han på väldigt bra till slut, säger Adielsson. 
 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.