Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lome Brage segrare - Månprinsen A.M. tvåa

Foto: JENNY REHNMAN/TR BILD
Foto: JENNY REHNMAN/TR BILD

På förhand såg Vårbjörken ut att bli en tvåhästarsduell. Väl i loppet kom det att bli just en duell - även om det till slut blev en överlägsen vinnare.

Publicerad:

Lome Brage och Månprinsen A.M. har stött på varandra flertalet gånger på tävlingsbanan och de har slagit varandra titt som tätt. Över lördagens distans, 1.640 meter, har Lome Brage övertag – något han också visade. Tillsammans med Erik Adielsson hittade Anders Wolden Lundström-tränade 13-åringen till ledningen – och trots att Månprinsen A.M. tidigt nådde positionen utvändigt om Lome Brage, var det inget snack om vart segern skulle gå.

I sista sväng tryckte Erik Adielsson ner gaspedalen och Lome Brage försvann ifrån till mycket säker seger, före Månprinsen A.M.
Segertiden skrevs till 1.20,4/1.640 meter, vilket var nytt banrekord.

– Hästen var jättefin. Han är otroligt mysig att köra och gör vad man begär. Han är verkligen startsnabb och han ligger perfekt i handen. Det är en njutning varje gång man får köra Lome Brage, berättade Erik Adielsson efteråt.

Även Gunnar Melander var nöjd med sin häst. Månprinsen A.M. som gjorde sin blott andra start för året.
– Det gick väldigt fort till slut, han hade ork, men jag vågade inte köra fortare. Så här i efterhand skulle jag givetvis kört fortare tidigare, men det är som det är. Hästen kändes bra trots att vi bara slutade tvåa, han kändes ruskigt fin, berättade Gunnar Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.