Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lome Brage tillbaka i Norge: ”Samma upplägg”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Lome Brage och Erik Adielsson i Elitkampen. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Lome Brage vann Elitkampen för Jan-Olov Persson. Nu är han tillbaka i Norge.

Publicerad:

Den norska tolvåringen Lome Brage (e. H.G.Balder) hade en kanonsäsong i Jan-Olov Perssons regi under 2018. Han kom till Sverige under våren och regidebuterade som tvåa i ett V86-lopp på Bergsåker. Strax därpå blev det seger i Elitkampen tillsammans med Erik Adielsson.
Nu berättar tgn.no att hästen är tillbaka i Norge för att kopiera fjolårsupplägget, som inleddes med ett par starter för Anders Wolden Lundström.
– Det blir samma upplägg som i fjol. Då kom han också till mig på vintern efter en vistelse på Sundby. Han startade i Moe Odins äreslöp på Klosterskogen under påsken och i ”Meyern” på Bjerke innan han reste till Persson i Sverige. Det ska han göra i år också, säger Anders Wolden Lundström, till tgn.no.
Lome Brage har sprungit in 4 050 782 kronor efter 38 segrar på 94 starter och han väntas komma tillbaka till Jan-Olov Perssons stall efter påsk.  

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.