Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Looking Superb till USA?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Flytten från Norge till Frankrike slutade med braksuccé. Nu kan Looking Superb byta hemvist på nytt. Ägaren Kolbjörn Selmer sneglar mot USA, där en svensk tränare väntar med öppna armar.
– Jag har pratat med Åke Svanstedt och han vill gärna ha över hästen, säger Selmer till Trav og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Efter den första inbetalningen är 28 hästar anmälda till TVG-finalen på Meadowlands den 28 november. En av dem sticker ut lite extra. Bland namn som Atlanta, Forbidden Trade och Gimpanzee hittar vi nämligen norske Looking Superb.

Hästens ägare, Kolbjörn Selmer, berättar för Trav og Galopp-Nytt att han har fått inbjudningar till flera storlopp i USA och att han är intresserad av att pröva lyckan på andra sidan Atlanten.

Looking Superb får i så fall byta tränare – från Jean-Michel Bazire till Åke Svanstedt som körde honom i Elitloppet förra året.
– Ingenting är 100 procent bestämt. Men om det blir så reser han på våren eller försommaren och då blir det förmodligen Åke Svanstedt som tar över regin. Jag har pratat med honom och han vill gärna ha över Looking Superb, säger Selmer till TGN.

Looking Superb lämnade Norge för Jean-Michel Bazires stall förra vintern och ett par månader senare var han tvåa i Prix d’Amérique bakom stallkamraten Bélina Josselyn. Succén fortsatte med seger i Prix de l’Atlantique och i maj tog han sig till final i Elitloppet.

Den här säsongen har det gått sämre. Looking Superb var oplacerad i såväl Prix d’Amérique som Prix de France, men på söndag finns chans till revansch. Då ska sjuåringen ut över engelska milen i Critérium de Vitesse.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.