Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lorentzon och Czernyson i hetluften på Pocono

Foto: Maria Holmén, TR BILD
Jonas Czernyson har haft fin form på stallet den senaste tiden. Foto: Maria Holmén, TR BILD

Det blev två blågula segrar på Pocono Downs under måndagen. Anette Lorentzons Ellerie Hanover spurtade hem ett försök i The Stallion Series och Casaubon vann med mersmak för Jonas Czernyson.

Publicerad:

Pocono Downs i Pennsylvania lockade med sex försök i The Stallion Series treåriga respektive fyraåriga ston med 10.000 dollar i förstapris i varje lopp. 

Det blev svenskt i topp direkt. Anette Lorentzons treåring Ellerie Hanover (e. Cantab Hall) vann i The Stallion Series senast och tog nu sin andra raka viktoria. Andrew McCarthy laddade från spår sju och nådde täten, som blev vinnarhålet efter 650 meter. Med drygt 400 kvar tvingades McCarthy ta initiativ och över upploppet var Ellerie Hanover bara bäst, med en rapp spurt blev det vinst med en halv längd på 1.12,3a/1.609 meter. Femma i samma lopp blev Jenny Melanders Donna Elvira och sexa Sparkle Plenty för Åke Svanstedt. 

Fler blågula segrar blev det inte i The Stallion Series, men väl två andraplatser. Åke Svanstedt och Foxtail Lily gick i mål på 1.12,9, två längder bakom vinnaren Onda Su som vann på 1.12,7. Vidare blev Jonas Czernysons Decadence tvåa från vinnarhålet på 1.11,8 bakom Ez Passer. 

Czernyson skulle dock få med sig en seger från kvällen och det med Casaubon (e. Kadabra). Det treåriga stoet var spelad till favorit med David Miller och var smått överlägsen. Miller styrde fram från tredje invändigt till dödens med 600 kvar och efter att ha plockat ned ledaren med 300 kvar var det spel mot ett mål. Med fyra längder till tvåan gick Casaubon i mål på 1.12,6a/1609 meter och förstapriset var 6.500 dollar. 

På Yonkers Raceway har mållinjen flyttats och upploppet mäter numera 169 meter i stället för som tidigare 201 meter. Detta för att få mer "race" i början av loppen där startsträckan blir längre. Ledningen för banan har även installerat nya målkameror och premiären för nymodigheterna avverkades i fredags. I går kördes det endast lopp för passgångare på banan och Anette Lorentzon noterades för en tränarseger, med treårige valacken Magritte (e. Somebeachsomewhere) som tog hem 11.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.