Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lottat till Great Southern Star

I helgen körs penningstinna Great Southern Star på Tabcorp Park i Australien. Två hästar som nämnts i elitloppsdiskussionen finns med i fältet, men de får stå tillbaka i förhandssnacket. Hästen på de flestas läppar är en uppstickare från Nya Zeeland.

Publicerad:

Oscar Bonavena (e. Majestic Son) är döpt efter en argentisk tungviktsboxare och har knockat konkurrenterna i 12 av 17 starter på nyzeeländsk mark. Förra veckan gjorde han sitt första framträdande i Australien, men gick då på pumpen som storfavorit i ett grupp I-lopp.
– Han hade haft lite problem och var inte tillräckligt förberedd då. Nu tränar han mycket bra och jag är säker på att vi får se en Oscar Bonavena i bättre form den här gången, säger tränaren Mark Purdon till HRV Media Trots.

Oscar Bonavena är född på hösten 2015 och är den yngste deltagaren i årets upplaga av Great Southern Star. Sin ringa ålder till trots har han ändå motståndarnas stora respekt.
– Oscar kommer utan tvekan att vara vår bästa travare framöver. Han är en speciell häst med en fenomenal speed, säger Josh Dickie som kör McLovin.

Med i fältet finns också Tornado Valley (e. Skyvalley) som målades upp som en elitloppskandidat förra året, men som föll ifrån när hans långa segersvit bröts i början av mars. Sedan dess har han vunnit sex av tio starter och i Great Southern Star delar han det tidiga favoritskapet med Oscar Bonavena.

Betrodd blir även Dance Craze (e. Muscle Hill) som i vinter lyfts fram som ett exotiskt alternativ för Anders Malmrot och Solvalla. Hon är loppets titelförsvarare och startar den här gången från spår åtta, längst in i andra ledet bakom bilen.
– Det här kan vara det bästa startfältet någonsin i Australien, säger den australiske travexperten Bill Hutchinson till HRV Media Trots.

Great Southern Star körs på Tabcorp Park utanför Melbourne på lördagsmorgonen, svensk tid. 2.760 meter är distansen som gäller och i potten finns motsvarande 1,6 miljoner svenska kronor.

Startlista:

  1. Red Hot Tooth
  2. Massive Metro
  3. Tornado Valley
  4. Oscar Bonavena
  5. Sky Petite
  6. Sundons Courage
  7. Tough Monarch
  8. Dance Craze
  9. Margaret Ruth
  10. Majestic Man
  11. McLovin
  12. Temporale
  13. Wobelee
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.