Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Louise tar upp kampen med proffsen

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Louise Frumeries segermaskin Ibelieveinamerica går ut i lördagens klass II-försök på Axevalla. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Ledig från jobbet – då jagar Louise Frumerie V75-seger på Axevalla med segermaskinen Ibelieveinamerica.

Publicerad:

En amatörlicens inom travet betyder inte alltid att det finns en annan sysselsättning, men Louise Frumeire är amatör ”på riktigt”. Till vardags jobbar hon som häst- och djuransvarig på Granngården. Hästarna, nio till antalet inklusive en liten uppfödningsverksamhet, tar hon hand om på fritiden tillsammans med sambon Mathias Alm. Nu har paret, som håller till i Veddige utanför Varberg, fått fram en riktigt bra häst i Ibelieveinamerica (V75-3). Femåringen har tagit sex vinster på åtta starter och tillhör de mer betrodda i klass II-försöket på Axevalla.
– Det är tjusningen med den här sporten, att alla har samma chans. Vi har inte ens riktiga banor att träna på utan får strö ut lite grus på de ytor som finns tillgängliga. Det är ett pussel att få det att fungera. Mathias jobbar mycket i Stockholm och det är mest jag som sköter hästarna. Vi har inga barn utan har hästarna istället, skrattar Louise.

Louise, som är född 1975, har bakgrund som lärling hos Jon Walter Pedersen, numera sportchef på Åby, och Patrik Södervall. En knäskada sedan hon fick en häst över sig gjorde att tiden med trav på heltid var över.

Ibelieveinamerica är inget enstaka lyckoskott. För några år sedan hade Louise stoet Goldcrest som tjänade drygt 800 000 kronor med hjälp av några rikstotovinster. Gemensamt för de två hästarna är att de även är uppfödda av Louise och Mathias.
– Ibelieveinamerica är den bäste häst vi har haft.

På Axevalla väntar hästens tuffaste uppgift hittills, även om han har provat på V75 lite i smyg när Åby körde en extra omgång i samband med Winter Burst. Louise erkänner att det är nervöst.
– Han har varit jättebra, men det har varit mot klart enklare motstånd än på lördag. Han kommer att vara tvungen att vara mycket bättre för att räcka hela vägen nu. Vi har inte tryckt till honom första biten, men känslan är att han inte kan öppna speciellt snabbt. Vi har kört offensivt med honom flera gånger och kommer att ge honom ett rygglopp nu, precis som vi gjorde i V75-loppet på Åby. Då hade han mycket krafter kvar som trea. Vi gör inga ändringar.

Louise har även med Commendatore (V4-4) i ett av loppet före V75.
– Det är en häst som måste ha allt serverat, då är han snabb. Han är en av många som kan vinna loppet, avslutar Louise Frumerie.

FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.