Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lövdal byter arbetsplats: "Hoppas jag kan bidra"

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Andreas Lövdal har under sina år hos Nurmos bland annat skött om Zenit Brick och Twister Bi (bild). Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Andreas Lövdal, 23, har blivit ett välkänt ansikte i Timo Nurmos stall. Nu flyttar han till en annan stortränare.

Publicerad:

Andreas Lövdal syns ofta i media när han redogör för Timo Nurmos hästar under tävlingsdagarna. Nu är det klart att han lämnar sin arbetsgivare för att flytta till Jörgen Westholm. Efter drygt två år hos Timo Nurmos ska skötaren nu flytta till Sala.

– Det är inga hard feelings eller något sådant. Jag känner att jag vill flytta vidare för att utveckla mig själv mer. Det finns alltid saker att snappa upp överallt, säger Andreas Lövdal.
– Det är inget som bara kommit över natten. Under tiden hos Timo har jag lärt mig otroligt mycket. Han är otroligt kunnig det ser man på hästarna. Det har gett mig väldigt mycket.

Börjar på måndag

Lövdal gör sina sista pass hos Nurmos under helgen och redan på måndag är det dags att påbörja det nya kapitlet.
– Allt är inte helt spikat hur det kommer bli, men jag kommer att börja lite lugnt på måndag. Till en början kommer jag att bo i närheten av gården, sedan får vi se hur det blir.

Lövdal ser fram emot att jobba hos Jörgen Westholm.
– Jag tycker han är på väg uppåt och det ser spännande ut. Man kan alltid lära sig nya saker. Jag hoppas att jag kan bidra med lite saker och bra ett bra jobb.

Vill lära sig

Efter sina år på Wången blev det två korta sejourer hos Per Linderoth och Carl-Otto Göransson innan Lövdal blev kvar ett och ett halvt år hos Jerry Riordan. Därefter flyttade han från Halmstad till Stockholm för att börja hos Timo Nurmos.

Är siktet inställt på att bli tränare framöver?
– Jag vill träna fram hästar själv, fast jag vill inte vara för tidig med det. Det är ett tufft yrke, men också väldigt roligt när man trivs med det. Jag tror det är viktigt att man är med om mycket innan man börjar tänka på proffstränarkursen och allt sådant.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.