Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ludde: "Lagt pengar på skit i stället för det här"

Foto: Montage/David Grudd
Bo Falsig och Lutfi Kolgjini. Foto: Montage/David Grudd

Uppesittarkväll med V75.
En mycket stor speldag. I går tappade ATG upp emot 30 miljoner kronor i omsättning på grund av enorma tekniska problem.
– De aktiva borde vara oroliga för prispengarna, säger Bo Falsig.
– Vi har ett förbund som skyddar ATG med näbbar och klor, säger Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Medelomsättningen på V75 den 23:e december har varit 73 miljoner kronor de senaste sju åren. I går omsatte V75-spelet knappt 38 miljoner kronor. Dagens Dubbel-spelet omsatte 3,4 miljoner kronor. Mer än hälften så lite jämfört med i fjol (8,2 miljoner kronor). Det tekniska strulet blev kostsamt för ATG och dess ägare under gårdagen.

"Oroliga för prispengarna"

– De aktiva borde vara oroliga för prispengarna. Jag tycker att det här är olustigt, för jag förmodar att ATG lagt mycket kraft på det här, det är konstigt att det kan vara så sårbart, säger Åbytränaren Bo Falsig.
– I går var det flera personer i min omgivning, bekanta och grannar, som frågade mig – eftersom jag är travtränare – om problemen. Vad ska man svara? Jag är ingen datatekniker.

"Kan man strejka mot datahaveri?"

Vad skulle aktiva kunna göra?
– Vi kan väl inte göra så himla mycket. Jag vet inte hur vi skulle påverka det. Vi måste förlita oss på den organisation som finns men det är klart att signalerna som sänds från ATG inte är bra. Samtidigt, kan man strejka mot datahaveri? Det tror jag inte att man kan.

"Mina hästägare blev blåsta på tre miljoner"

Lutfi Kolgjini har tidigare riktat kritik mot ATG:s tekniska missöden i sin återkommande spalt i Sportbladet.
– Jag fick, för minst fem-sex år sedan när jag satt i en referensgrupp, höra att ATG:s datasystem var uråldrigt. Detaljerna kring sådant kan inte jag men jag fattar inte varför man lagt pengar på Virtuell Racing, positioneringssystem och annan skit i stället för det här.
– I går hade jag två hästägare som totalt blev blåsta på tre miljoner kronor. De hade haft sju rätt men kunde inte lämna in.

"Allvarliga saker"

Pratar ni aktiva om det här?
– Det skrattades mest i omklädningsrummet i går över hur jävla dåliga de är. Men jag tycker inte det är något att skratta åt, det här är allvarliga saker…och det är inte första gången det sker.
Kan ni ställa krav på något vis?
– Hur ska vi kunna ställa krav när vi har ett förbund som skyddar ATG med näbbar och klor? Nu försöker ST dessutom att binda upp banorna ytterligare genom avtal. Vi aktiva sitter i knäet på vårt förbund och förbundet sitter i knäet på ATG. Förändringar är därför inte att vänta. Men jag tror ärligt talat inte att folk förstår allvaret i det som håller på att hända.

"Tycker direkt synd om honom"

Samtidigt anser han att kritiken som riktas blir ensidig mot en person – ATG:s informationschef.
– Sedan vill jag säga att jag tycker det är jäkligt taskigt att en kille som Patrik Brissman får bära hundhuvudet, det är så klart inte en mans verk när saker och ting inte fungerar. Jag tycker direkt synd om honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.