Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ludde" på tre banor

Foto: HANOLD/ALN
Lutfi Kolgjini kunde ligga på rygg och njuta när han kunde räkna in tre segrar på tre olika banor under fredagkvällen. Foto: HANOLD/ALN

Lutfi Kolgjini hade en fin fredagkväll då han kunde räkna in segrar på tre olika banor under kvällen, två i Frankrike och en i Sverige.

Publicerad:

Först ut var Radieux (e. Love You) som tillsammans med Dominik Locqueneux vann 2eme Px Office de Tourisme de Pornichet i Pornichet. Locqueneux körde ett snällt lopp och hamnade efterhand i andra utvändigt efter att det var flera ledarförändringar. In på upploppet attackerade Radieux och kort före mål hade han kopplat segergreppet.

Segertiden blev 1.15,3/2.725 meter och förstapriset var fina 13.500. Där bakom spurtade Sofia Aronssons Mr Looba Looba (e. Fill V.) bra till tredjeplatsen mellan hästar efter att fått lucka sent. Eva Skantz Twigs U.Canfly blev sexa efter att fastnat bakom ledaren och aldrig fått chansen.

Tidigare under dagen i Pornichet hade var Dominik Locqueneux trea med Tomas Malmqvists Blackwell (e. Saxo de Vandel) på 1.16,0/2.725 meter. Vinnande Bolero Carisaie (e. Extreme Aunou) travade fem tiondelar snabbare.

Lutfi Kolgjinis andra tränarseger i Frankrike kom med Goetmals Wood-stoet Casualty Of Love i Cabourg. Tony Le Beller hamnade långt ner i kön med den favoritspelade treåringen, men efter halva loppet tog han sats i spåren och körde till ledningen efter ett varv. Sedan var hon överlägsen efter att fått bestämma i ett moderat tempo. Segertiden i Prix des Sunpatiens skrevs till 1.18,0/2.850 meter och förstapriset var 9.450 euro.

Det var andra seger på sex starter för Casualty Of Love. Hon har en del problem att hålla sig till trav, men är obesegrad felfri än så länge i karriären.

Den tredje seger för stallet kom hemma i Sverige på Bergsåker då Adrian Kolgjini vann ett stolopp med Valetta Strix på målfoto efter att ha lett hela vägen.

Det var inte bara Lutfi Kolgjini som kunde bokföra segrar i Frankrike. Ulf Nordin var i farten i Amines och vann där med Azur Dairpet (e. Magnificent Rodney) på 1.17,5a/2.400 meter och fick 9.000 euro för besväret.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.