Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer chockad efter testet: ”Vi körde ingenting”

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Conrad Lugauer och Campo Bahia. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Conrad Lugauer luftade Campo Bahia och Norton Commander i provlopp.
Sluttiden? 1.12,7a/2140 meter.

Publicerad:

Under torsdagsförmiddagen körde Conrad Lugauer och Marc Elias stallkamraterna Campo Bahia (e. Muscle Hill) och Norton Commander (e. Gift Kronos) i ett provlopp på Jägersro. När allt var klart hade duon gått i mål på 1.12,7a/2140 meter på ett sätt som imponerade på tränaren.

– Vi hade sagt att vi skulle köra lite fortare sista biten, men 500 kvar fick jag säga till Marc att det räckte. Om jag ska sammanfatta det professionellt: Hästarna avslutade en otroligt framgångsrik träningsperiod och är startklara. Om jag ska prata om Campo Bahia emotionellt: Vilken häst, säger Conrad Lugauer.

Fjolårets kriterietvåa Campo Bahia gjorde sex starter under fjolåret av vilka han vann tre. Han går in i säsongen 2019 med 2 304 000 kronor på kontot  – och nya mål.

– Nu ska han starta i Derby Trial på Jägersro (6 april), sedan blir det Kungapokalen. Det stora målet är derbyt och det närmsta målet är Kungapokalen. Sedan kanske det bara blir en-två starter till i år utöver det.

"Grymma siffror"

Tanken med dagens provlopp var att båda hästarna skulle springa en tid omkring 1.14-1.15. 

– Det blev 1.12,7 och man måste titta på vilket sätt hästarna sprang. Vi körde ingenting. Hästarna kom in med 88 och 85 i puls. I mina ögon är det grymma siffror. Hela stallet är småchockadt över att hästarna presterade på det sättet sista 300 meterna.
– Jag tror inte jag behöver prata så mycket mer efter det här. Nu hoppas vi naturligtvis att det fortsätter så här, för jag vet att det kan vända fort. 

Femårige Norton Commander går också mot ett spännande år.

– Jag personligen tycker att det ska bli extremt intressant med honom. Han är på väg upp i karriären. Hans nackdel var att han inte har kunnat vara med i storloppen som tyskfödd. Därför har han så lite pengar på sig. Det är en häst som kommer att bygga upp sig i år.

I samma provlopp startade även Joakim Lövgren och hans Jairo, som inte hakade på i tempot som Lugauers duo hade sista halvvarvet. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.