Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer derbykung i Wien

Foto: TR Bild
Nero Maximus och Conrad Lugauer vann det anrika derbyt i Österrike. Foto: TR Bild

En Jägersrotränare spelade huvudrollen i den 134:e upplagan av det österrikiska travderbyt. Conrad Lugauer hade två fyraåringar till start och satt själv upp bakom vinnaren.

Publicerad:

Till en början var det dock sonen Marc Elias som gjorde mest väsen av sig på Krieau-banan i Wien. Han körde Cesare Borgia till ledningen och försvarade sedan den positionen när Gregor Krenmayr och Mon Cherrie Venus kom fram på utsidan i angeläget ärende.

Krenmayr fick ge sig och styrde i stället ned i ledarryggen. Då klev Conrad Lugauer in i handlingen. Efter en lugn inledning lotsade han fram favoriten Nero Maximus (e. November) utvändigt om stallkamraten.
– Jag hade inte mycket att vinna i starten, snarare något att förlora. Sedan var konkurrenterna oväntat startsnabba, förklarade Lugauer efteråt.

Väl i dödens var Jägersrotränaren sedan segerviss – och det med rätta. När farten skruvades upp under slutrundan var det nämligen ingen som kunde följa Nero Maximus.
– 700–800 meter från mål kände sig Nero bara starkare och starkare. Det är en av hans stora styrkor. Att han verkligen kan kräma ur allt utan att stressa upp sig. De egenskaperna och hästens uthållighet var nycklarna till att vi vann i dag, sade Lugauer som kunde kosta på sig en segergest i god tid före mål.

Klockan i mål visade 1.16,6 över 2.600 meter och förstapriset var 30.000 euro.
– Stallet har gjort ett storartat jobb och förtjänar minst lika stora applåder som Nero själv, sade Lugauer i vinnarcirkeln.

Segern var hans tredje i det österrikiska derbyt – 2006 vann han med La Traviata och två år senare med Pompano Crown. För Marc Elias och Cesare Borgia slutade söndagen med en sjätteplats värd 1.200 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.