Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer med vrålåk

Foto: JEANNIE KARLSSON
Conrad Lugauer körde lopp både i Paris och Halmstad under måndagen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Löftet Disco Volante höll sin inte till rätt gångart - då gasade Conrad Lugauer till spets med sin Ferrari och vann i imponerade stil.

Publicerad:

Marcus Lindgrens Disco Volante var storfavorit i ECT Next Year Höstfinal & Thomas Petersson's lopp för treåriga hingstar och valacker hemma i Halmstad ikväll, men hästen var inte på topp och galopperade i första sväng.

- Han blev kort i steget och jag kunde inte hålla honom i trav. Han var inte som tidigare, sade körande Johan Untersteiner om Disco Volante, som är obesegrad felfri.

När favoriten gjorde bort sig kunde Ferrari River (e. Raja Mirchi) och Conrad Lugauer dundra till ledningen och första 500 meterna travades i underkant av 1.10. Jägersroekipaget passerade första varvet efter 1.12,9 och trots högt tempo kunde ingen komma i farlig närhet av Ferrari River. Han länsade undan med hela åtta längder till tvåan Marciano.

- Han är en talang och hästen var som förväntat. Jag är jättenöjd och det blir spännnande säsong nästa år, sade Conrad Lugauer.

Treåringen kom hem på nya rekordet 1.12,8a/2.140 meter och tjänade 100.000 kronor. Totalt har hästen tre segrar på elva starter och 293.000 på kontot. Conrad Lugauer ropade in Ferrari River på Kolgjini Sales 2014 för 450.000 kronor. Hästen är undan Just About Enough (e. S.J.'s Photo), som lämnat två miljonärer. Nämligen Express It-sönderna Perfectly Enough och Barracuda River.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.