Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauers stjärna mot comeback i höst

Foto: Martin Langels/ALN
Borta från tävlingsbanan sedan i september, men nu är Spartan Kronos på bättringsvägen. Efter en lyckad operation hoppas Conrad Lugauer att hästen ska kunna tävla igen till hösten. Foto: Martin Langels/ALN

Skadedrabbade Spartan Kronos är på väg tillbaka. Hästen har genomgått en lyckad operation och nu hoppas tränaren Conrad Lugauer på comeback till hösten.

Publicerad:

Vinst på Vincennes i september i fjol, men därefter har skador hållit Spartan Kronos (e. Muscle Hill) borta från tävlingsbanan. Efter en operation ser dock läget ljusare ut för Conrad Lugauers sexårige hingst som nu åter är i träning.
– Vi fick positiva besked från veterinären. Allt har läkt bra efter operationen och han har precis börjat att träna igen. Har vi lite flyt kan det som nu åtgärdats vara en grej som har stört honom under hela karriären, säger Conrad Lugauer och fortsätter:
– De hittade en benbit som skrapat på senskidan respektive gaffelbandet. Vi har ju haft både små och stora bekymmer med honom genom åren och det här kan naturligtvis vara anledningen.

När tror du att hästen kan göra comeback?
– Jag räknar med att han är tillbaka någon gång i höst.

Han vann tre lopp på Vincennes i fjol. Är det dit ni siktar nu efter skadeproblemen?
– Ja, precis. Frankrike är mycket intressant för honom framöver.

En annan häst i Lugauers stall som tävlade i Frankrike i fjol är Calvin Borel (e. Super Photo Kosmos). Den sjuårige valacken har inte startat sedan sedan i slutet av augusti, men även han är på väg tillbaka. I Calvin Borels fall kommer årsdebuten att ske nu under sommaren, berättar Conrad Lugauer:
– Med honom är det bara bra. Han befinner sig i sista steget av träningsperioden och känns jättefin. Jag kan tänka mig att han har ungefär fyra veckor kvar innan han är tillbaka på banan.

Hur ser planerna ut för honom?
– Vi får se vilka lopp det finns att välja mellan de närmaste veckorna. Han trivs ju också över lång distans och är en häst för Frankrike i första hand.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.