Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauers stjärnor på gång

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Conrad Lugauer är tillbaka i vintriga Sverige efter ett par heta semesterveckor i Vietnam. Två av stallets stjärnor har också haft en vinterpaus, men verkar på gång igen.

Publicerad:

– Spartan Kronos och Breidabliks Nubbe är båda tillbaka från Frankrike och tränar hemma i Skåne. Spartan känns som han ska och jag är spänd på vad han kan hitta på i år. Det lite tråkiga med honom är att han inte riktigt gillar det svenska tävlingssystemet och hetsar ofta upp sig när han kommer på banan. I Frankrike springer han för slaka tömmar och är mycket mer avslappnad. Det finns många lopp med stora prischeckar i Frankrike och jag har inte riktigt bestämt mig hur jag gör i år. Som jag räknar på det har Spartan Kronos i alla fall fyra hela säsonger kvar att tävla och Olympiatravet avgörs även nästa år, berättar Lugauer. 
Breidabliks Nubbe var tvåa bakom Uncle Lasse på 1.09,7a/1 609 meter i Sprintermästaren, femma i Europaderbyt bakom Readly Express och femma på 1.10,5a/2 100 meter i Prix Marcel Laurent bakom Traders och Bold Eagle. 
– Hästen gjorde det jättebra ifjol och han har tränat 1.15/2 000 meter som snabbast i vinter. Hästen gick flera snabba tider som fyraåring, men har inte riktigt samma hårdhet som de äldre han kommer få möta i år. Jag har inga krav på honom i år, men han är väl förberedd och har bara några veckor kvar till årsdebut, säger Conrad Lugauer.  

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.