Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lundberg tillbaka som en vinnare i Boden

Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD
Foto: MICKE GUSTFSSON/TR BILD

På sin gamla hemmaplan visade Petter Lundberg upp en spännande sjuåring. Efter strul genom hela karriären hoppas tränaren att bättre tider väntar.

Publicerad:

Sjuårige Twice Kronos (e. Raja Mirchi) är en spännande häst. Dels för att han har samma mamma som Spartan Kronos, men också för att han trots sina sju år inte riktigt fått chansen ännu. Tillsammans med tränare Petter Lundberg kunde han ta hand om ledningen i Boden och sedan leda hela vägen och ta karriärens tredje seger på 1.14,9/2140 meter. Han tog den i sitt livs sjätte start och det har sin förklaring.
– Det har bara varit strul. Det tog lång tid innan vi kastrerade honom, sedan fick vi operera en kota och när han var startklar igen så fick han en hovbensfraktur, sade Lundberg i Bodens vinnarcirkel.

Hästen är alltjämt obesegrad felfri och den senaste triumfen togs utan större bekymmer.
– Det är väldigt fin kapacitet i honom och jag tror att han kan tjäna fina pengar.
Tack vare söndagens 100 000 kronor har hästen nu 156 000 kronor på kontot.

Speciell seger

I kallblodsloppet tillika Prideloppet bjöd Tangen Haap (e. Lome Elden) och Björn Karlsson på uppvisning. Inför slutrundan hade ekipaget hittat till ledningen och väl där var saken klar. Att det var just i Prideloppet betydde lite extra för tränaren.
– När jag fick sms om att det skulle vara Prideloppet så blev det väldigt viktigt för mig. Jag tycker det är en viktig ståndpunkt att alla är lika mycket värda. Det är något jag har står för hela livet, sade  Björn Karlsson i vinnarcirkeln.

Trots seger var tränaren inte helt belåten.
– Han blir för peppad i ledningen. Då ska han köra upploppsfajten när det är ett varv kvar.
Segern togs på 1.26,1/2660 meter och den betalade 100 000 kronor. Det innebär att Tangen Haap klev över två miljoner.

Ove A hyllade Bergh

Ove A Lindqvist bjöd på rejäla hyllningar efter att ha styrt Robert Bergh-tränade Quito Lane (e. Pine Chip) till en mycket enkel seger i regidebuten. Kusken var belåten med jobbet, och imponerad av tränarjobbet.
– Jag är imponerad av Bergh. Han kör, tränar och skickar hästar överallt och allt funkar. Man måste ge honom en eloge, sade Ove A Lindqvist i vinnarcirkeln.

Hästen fick också toppbetyg efter sitt lopp i ledningen.
– Det kändes jättebra, som att han skulle kunna gå ett varv till. Som jag sa: Han är otrolig på att träna, Bergh.
Klockan stannade på 1.15,3a/2140 meter och segern var värd 100 000 kronor. 

Segergest av Djuse

Selmer I.H. föll som dagens största favorit. Efter en blytung väg fram till ledningen galopperade han mitt i loppet. Efter ett lopp i högt tempo kunde Magnus A Djuse och Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick (e. Make it Happen) runda alla och spurta till en säker seger längst ut i banan. Kuskens glädje gick inte att ta miste på över mål.
– Det är nog det största jag har vunnit. Att få vinna med en sån här häst i ett sånt här lopp känns jättekul, sade kusken.
Segertiden blev 1.13,2a/2140 meter.

Rätt V75-rad: 9–15–6–3–6–6–1
Utdelning
7 rätt: 18 949 kr
6 rätt: 187 kr
5 rätt: 22 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.