Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lysande Västerbo Highflyer

Foto: KANAL75
Västerbo Highflyer vann Bollnäsloppet. Foto: KANAL75

Västerbo Highflyer satt långt bak under slutrundan, men vad gjorde det när vinnarekipaget flög lågt över upploppet och Örjan Kihlström vann Bollnäsloppet för tredje året i rad. Även två oväntade vinnare presenterade sig under lördagen.

Publicerad:

Det var en regnig eftermiddag och kväll som Bollnäs bjöd på under lördagens V75. En som lyste upp kvällen var Daniel Redéns åttaåriga valack Västerbo Highflyer (e. Look de Star) i V75-6. Med spår åtta bakom vingen fick han en resa i näst sista par utvändigt. Vid sista borte långsidan tog Look de Star-sonen rygg på Krångel som gjorde attack på ledande Knows Nothing. På upploppet visade Västerbo Highflyer upp sig från sin bästa sida när han travade först i mål för andra gången i år. Med Örjan Kihlström i sulkyn vann duon på 1.14,4a/2.140 meter. 

– Vi fick en dålig rygg på borte långsidan och jag var i valet och kvalet om att köra förbi, men jag litade på att hästen skulle göra det bra ändå. In på upploppet kändes det som att han skulle greja det, sade Örjan Kihlström. 
 
Efter segern med Västerbo Highflyer satte Kihlström ”hattrick” i Bollnäsloppet. Förra året vann han där med Nimbus C.D. och 2014 hette segerkompanjonen Standout. Bollnäsfödde Örjan Kihlström hade en fin kväll på hemmaplan – trots regnet.
– Det värmer att se så mycket publik. Man blir stolt när man ser hur många som trotsar vädret, det är imponerande, avslutade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
 

Storskräll två gånger om

Dessförinnan hade det smällt rejält två gånger om. Redan i den första avdelningen var skrällen ett faktum när Ulf Eriksson körde Anders Svanstedts fyraåring Fika till seger efter ett lopp i ledningen. Favoriten Backorder kom fram utvändigt och såg ut att ha avgjort halvvägs in på upploppet, men Ulf Eriksson hittade nya krafter i Fika som kom tillbaka. Det största hotet blev till slut Jetset som kom flygande allra längst ut. 
 
I kallblodsloppet (V75-3) gjorde de tre förhandsfavoriterna verkligen upp och låg i bredd när allt skulle avgöras på upploppet. Väl där tröt krafterna och Fredrik Fransson kunde  – efter ett lopp som tillbringades större delen i tredjespår – avgöra enkelt med sin Monster Monsum som var kanonfin för dagen. Segern blev också Fredrik Franssons första på V75. I vinnarcirkeln fick han också chansen att presentera sig. 
– Jag är förmodligen världens gladaste människa... från Järvsö, sade Fredrik Fransson. 
 
Örjan Kihlström avslutade V75-omgången på Bollnäs med ännu en seger. Timo Nurmos-tränade Ceasar Sisu tackade för en ryggresa med att lämna konkurrenterna bakom sig och vinna säkert i V75-7. Dessförinnan hade M.T.Insider blåst till ledningen och uppvaktats av utvändige Ajlexes Cubano. När upploppet nalkades kunde tätduon inte stå emot attackerna utvändigt. 
Den andra avdelningen blev inte särskilt dramatiskt. Erik Adielsson prickade, sin vana trogen, starten perfekt med förhandsfavoriten Palermo Broline med bricka 12 och kunde köra sig till ledningen redan in i den första svängen. Väl där kunde ingen hota favoriten. 
 
Peter G Normans femåring Sloppy Joe gjorde sin andra start efter en tävlingsfrånvaro på nästan två år. Efter en resa i andraspår visade Sloppy Joe att han blir att räkna med framöver när klev ut i spåren och stred ner en tapper M.T Joinville strax innan linjen. 
– Vilken häst det här är alltså. Om han får vara frisk framöver så får de andra hålla i sig. Han är så jäkla bra, sade Norman efter segern. 
 
Bra var även Reijo Liljendahls Fire To The Rain, som fick göra jobbet utvändigt om Hero Sjöhammar i den tredje avdelningen. In i slutsvängen fick Ulf Ohlsson jobba på hästen, som då såg slagen ut. När upploppet nalkades visade dock Fire To The Rain upp ett fint löphuvud och kämpade till sig segern före Hero Sjöhammar. 
 
 
Rätta V75-raden
6-12-8-15-3-8-6
 
Utdelning
7 rätt: 33.963 kr
6 rätt: 275 kr
5 rätt: 26 kr
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.